Dokonalá vejce jsou opravdovou pochoutkou. Skvěle se hodí k snídani jako součást plnohodnotného jídla na začátek dne nebo jako lehká a výživná večeře. Pokud máte doma fritézu Air Fryer, zapomeňte na vaření vajec – stačí minuta v tomto přístroji a dostanete vejce lepší, než jste si dokázali představit.
Vejce naměkko
Vejce naměkko se připravuje tak, že se bílky úplně srazí, ale žloutek zůstane tekutý. Chcete-li dosáhnout tohoto efektu v zařízení Air Fryer, vložte vejce na 7 minut a vařte při teplotě 170 stupňů.
Vejce s částečně sraženým žloutkem
Chcete-li dosáhnout efektu, kdy se žloutek srazí pouze do určité míry a jeho část zůstane tekutá, je nutné vejce nechat v Air Fryer na 10 minut při teplotě 170 °C.
Vařená vejce
Vejce, která se vyznačují jak sraženým bílkem, tak žloutkem, se nazývají vařená vejce. Příprava takových vajec v horkovzdušné fritéze trvá 12 minut při stejné teplotě 170 stupňů.