Přeskočit na obsah

Recept na tyto skořicové buchty jsem dostala od sousedky. Nečekaná přísada umocňuje chuť

Skořicové buchty zná téměř každý, ale ve verzi s přidanou dýní získávají zcela nový charakter. Jsou nadýchané, voňavé a mimořádně chutné – ideální pro podzimní večery s šálkem čaje. Tento jednoduchý recept promění vaši kuchyni v nejlepší domácí cukrárnu.

Kombinace klasických kynutých rohlíků s podzimním akcentem dýně je kulinářským objevem, který stojí za vyzkoušení. Právě tato neobvyklá přísada dělá rohlíky s skořicí ještě chutnější než obvykle.

Recept na tyto skořicové buchty jsem dostala od sousedky. Nečekaná přísada umocňuje chuť

Ingredience na dýňové rohlíčky s skořicí

K přípravě dokonalých dýňových rohlíčků s skořicí potřebujete jen několik základních ingrediencí. Díky přidání dýňového pyré získá těsto krásnou barvu a výjimečnou vzdušnost.

Těsto:

  • 25 g čerstvého droždí,
  • 3,5 šálku pšeničné mouky + 2 lžíce na kynutí,
  • ¾ šálku teplého mléka + 100 ml na kynutí,
  • ½ šálku cukru,
  • ¾ šálku dýňového pyré,
  • 1 vejce + 1 na potření,
  • 50 g másla,
  • špetka soli.

Náplň:

  • 50 g rozpuštěného másla,
  • 100 g cukru,
  • 1 lžíce skořice,
  • 1 lžíce vanilkového cukru.

Poleva:

  • 100 g moučkového cukru,
  • 2 lžíce vody,
  • 2 lžíce citronové šťávy.

Recept na tyto skořicové buchty jsem dostala od sousedky. Nečekaná přísada umocňuje chuť

Díky těmto ingrediencím získají skořicové buchty sladkou chuť a kořeněnou vůni, která se skvěle hodí k podzimním tónům dýně. Stačí pár kroků a váš domov provoní vůně čerstvě upečených buchet.

Dýňové rohlíčky s skořicí – způsob přípravy

Začněte přípravou kvasu: rozmačkejte droždí s malým množstvím cukru, mléka a mouky a nechte kynout. Až bude hotový, smíchejte ho s ostatními ingrediencemi na těsto a hnětejte, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Nechte 1,5 hodiny kynout, aby těsto dobře vykynulo. Rozválejte ho na obdélník, potřete máslem a posypte směsí cukru, skořice a vanilkového cukru. Srolujte do rolády, nakrájejte na kousky a položte na plech. Po opětovném nakynutí potřete vejcem a pečte při 200 stupních Celsia po dobu 15 minut. Nakonec vychlazené buchty polijte citronovou polevou.