Přeskočit na obsah

Tato pasta chutná podobně jako vaječná. Připravím ji za 5 minut z jednoduchých ingrediencí a vždy zmizí jako první.

Žádná vejce? Všichni jsou překvapení, když ochutnají tuto pastu na sendvičích. Stačí kousek tofu a pár přísad, aby pasta bez vajec chutnala jako ta pravá, nebo dokonce ještě lépe.

Ne vždy mám chuť na vařená vejce, ale tuto pastu jím vždy s radostí. A nejen já, protože doma zmizí rychleji než originál. Recept je velmi jednoduchý, protože stačí vše smíchat.

Tato pasta chutná podobně jako vaječná. Připravím ji za 5 minut z jednoduchých ingrediencí a vždy zmizí jako první.

Jak připravit pastu bez vajec z tofu?

Základem pasty je přírodní tofu. Dávám přednost měkkému, protože svou konzistencí nejvíce připomíná vejce. Pokud mám jiné, například klasické, obvykle přidávám vodu nebo zvyšuji množství majonézy. Používám také několik dalších přísad, které neutrální sójový sýr změní k nepoznání.

Aby pasta chutnala jako vejce, používám černou sůl. Její barva a chuť jsou dány stejnými sloučeninami síry, díky čemuž je moje napodobenina obzvláště povedená. Přidávám také hořčici a pokud mám doma, tak i neaktivní kvasnicové vločky. Barvu zesiluji mletou kurkumou, přidávám pažitku a dochucuji.

Recept: Pasta bez vajec

Tofu pasta s jarní cibulkou, úplně jako z vajec.

Ingredience

  • 400 g měkkého tofu (velký kostka)
  • 6 lžic majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • 1 lžička černé soli Kala Namak
  • 1 lžička kvasnicových vloček
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky pepře
  • sůl podle chuti
  • 1/2 sklenice nakrájeného česneku

Způsob přípravy

Rozdrcení tofu. Vložte tofu do misky, nakrájejte ho nožem na velké kousky a rozmixujte, aby v hmotě zůstaly kousky.

Smíchejte pastu. Přidejte ostatní ingredience a promíchejte. Nechte pastu několik hodin v lednici, aby se propojila.

Tato pasta chutná podobně jako vaječná. Připravím ji za 5 minut z jednoduchých ingrediencí a vždy zmizí jako první.

Jak připravit pastu z cizrny bez vajec?

Chutná alternativa ke klasickému sendviči se také připravuje z cizrnových semen. Můžete je uvařit doma, ale ještě pohodlnější je vzít je z plechovky nebo sklenice. 1,5 šálku cizrny je třeba rozmačkat vidličkou nebo rozmixovat v mixéru, přidat trochu vody a poté smíchat s polovinou šálku majonézy nebo několika lžícemi oleje. Poté stačí přidat černý pepř a koření. Ačkoli ne všechny recepty obsahují kurkumu, hořčici nebo česnek, stojí za to je použít, protože dělají rozdíl.

Těstoviny bez vajec s bramborami

K jejich přípravě se používají brambory, nejlépe žluté odrůdy, například Denar nebo Lord. Z vařených hlíz se připraví pyré (můžete také použít zbytky z oběda) a poté se rozmačkají vidličkou s přírodním tofu v množství jednoho malého kostky na sklenici rozdrcených brambor. Pastu dochuťte stejnými ingrediencemi jako obvykle a podle chuti přidejte šťávu z citronu.