Jak dlouho může kuře ležet v mrazáku? Je to jeden z nejčastěji mražených produktů. Ne všichni však vědí, jak jej bezpečně skladovat a jak správně rozmrazovat.
Mrazák je nejlepším přítelem každé prozíravé hospodyňky. Díky němu můžeme připravit a skladovat velké zásoby, zejména když narazíme na atraktivní akci. Nesprávné skladování masa však může vést ke ztrátě chuti a nutriční hodnoty. Jak krok za krokem připravit kuře k zamrazení, jak dlouho ho lze skladovat a jak ho bezpečně rozmrazit, aby si člověk mohl vychutnat jeho plnou chuť?
Jak dlouho vydrží kuře v mrazáku? Zjistěte, jak dlouho lze maso skladovat v mrazáku
Po zmrazení drůbeže je třeba mít na paměti, že takové produkty je třeba zpracovat a spotřebovat v odpovídající lhůtě. Čím déle budeme maso skladovat tímto způsobem, tím více živin ztratí. Optimální dobu skladování ovlivňuje především to, jak velké kusy vložíme do zařízení. Celé kuře by nemělo být v mrazáku skladováno déle než 3 měsíce. Pokud je však rozděleno na menší kusy, například prsa, křídla nebo stehna, může být v mrazáku skladováno 9 až 12 měsíců. Velmi důležité je také správně připravit maso k zamražení.
Jak správně zmrazit maso? Podívejte se také, jak nejlépe rozmrazit kuřecí prsa
Než vložíte kuře do mrazáku, řádně ho připravte. Nejlepší je rozdělit maso na menší kousky, protože tak déle vydrží čerstvé než celé kuře. Teplota zařízení by měla být nastavena na -18 stupňů Celsia a kuře by mělo být zabaleno v porcích, které můžeme zpracovat a sníst ihned po rozmrazení. K balení je vhodné použít vzduchotěsné sáčky a krabice a každá porce by měla být odpovídajícím způsobem popsána.
Na štítku by mělo být uvedeno nejen název skladovaného masa, ale také datum zmrazení. Ale jak rozmrazit kuře, když ho budeme chtít sníst? Nejlepší je umístit takové zmrazené a hermeticky uzavřené balení do velké mísy se studenou vodou. Tak, aby maso bylo zcela ponořené. Každých 30 minut je třeba vodu vyměnit za novou. Menší kousky rozmrznou již za hodinu, větší dokonce za 3 hodiny.