Tradiční knedlíky jsou velmi chutné, ale co když je lze vylepšit? Místo klasického tvarohu používám jednu tajnou přísadu. Právě díky ní jsou moje knedlíky tak jemné, že se rozplývají v ústech, ale zároveň se nerozpadají během vaření.
Velké knedlíky jsou jedním z těch jídel, která se spojují s domácím obědem a vzpomínkami z dětství. Vždycky jsem si myslel, že pro jejich dokonalé uvaření je třeba použít tradiční tvaroh. Nedávno jsem se však rozhodl vyzkoušet něco jiného a místo něj jsem použil tvaroh. Výsledek mě překvapil – knedlíky s venkovským sýrem jsou měkké, jemné a zároveň se nerozpadají během vaření. Je to ideální řešení pro ty, kteří chtějí podávat klasické jídlo v moderní a chutné variantě.
Recept na ideální knedlíky s tvarohem
Toto jídlo je velmi chutné a rychle se připravuje. Hotové knedlíky lze podávat k obědu, jako přílohu k masu nebo s oblíbenou omáčkou.
Ingredience:
- 1 kg vařených, vychlazených brambor,
- 200 g tvarohu,
- 1 šálek bramborové mouky,
- 2 šálky pšeničné mouky,
- špetka soli.
Způsob přípravy:
- Vařené brambory přeložím do mísy a důkladně je rozmačkám šťouchadlem nebo paličkou.
- Tvaroh scedím od přebytečné tekutiny a rozmačkám vidličkou, poté přidám k bramborám.
- Přidám pšeničnou a bramborovou mouku, dochutím solí a vypracuji hladké těsto. Pokud je příliš řídké, přidám trochu mouky.
- Těsto rozdělím na několik částí a vytvaruji válečky, které pak nakrájím na kousky dlouhé asi 2 cm.
- V hrnci vařím vodu se solí a vařím knedlíky po částech, dokud nevyplavou na povrch (asi 3 minuty). Vyndám je slévačkou.
- Podávám je se slaninou a cibulí, oblíbenou omáčkou nebo jako přílohu k obědu.
Přiznám se, že objev knedlíků s tvarohem změnil můj vztah ke klasickému receptu. Nejenže jsem ušetřil trochu času, protože tvaroh se připravuje snáze než tvaroh, ale také jsem objevil zcela novou chuť. Nyní je to moje oblíbená verze knedlíků, kterou podávám rodině i přátelům, kteří si vždy přidávají.