Jablka jsou bezpochyby jedním z nejoblíbenějších, nejchutnějších, nejdostupnějších a nejzdravějších druhů ovoce, které se prodávají za přijatelnou cenu. Stojí za to je přidávat do různých druhů slaných pokrmů, ale nelze opomenout ani dezerty, ve kterých hrají jablka hlavní roli. Jaké sladkosti s jablky, ale bez přidaného cukru, můžeme připravit rychle a jednoduše?
Jak připravit chutná pečená jablka s ořechovou náplní?
Chutný dezert nemusí nutně obsahovat bílý cukr a patřit do kategorie nezdravých potravin. Lidé, kteří dbají na svou postavu nebo jsou v procesu hubnutí, si mohou úspěšně dopřát dezertní potěšení, pokud si vyberou vhodné ingredience. Zde jsou nejlepší recepty na jablečné dezerty bez cukru.
Jablečné muffiny
K přípravě tohoto dezertu nejsou nutné profesionální cukrářské dovednosti. Stačí si nakoupit několik nezbytných ingrediencí, abyste si mohli vychutnat vynikající chuť jablečných muffinů.
Budete potřebovat:
- 30 g ovesných vloček,
- 30 g mandlové mouky,
- vejce,
- čajovou lžičku prášku do pečiva,
- jablko,
- 50 g přírodního jogurtu,
- špetku koření na perníčky nebo skořici.
Do mixéru nasypeme ovesné vločky a rozemele je na mouku. Rozemleté vločky nasypeme do mísy a přidáme mandlovou mouku, prášek do pečiva a koření na perníčky nebo skořici.
Poté do mísy přidáme vejce smíchané s přírodním jogurtem a jablko nakrájené na malé kostičky. Těsto přendáme do formiček na muffiny a pečeme asi 35 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Pečená jablka s ořechovou náplní
Chuť pečeného jablka je pro mnoho lidí kulinářským strojem času, který je přenese do dětství. Voňavé, teplé a velmi chutné pečené jablko si oblíbí i ti nejvybíravější jedlíci, zejména proto, že se podává s ořechovou náplní.
K přípravě pečených jablek s ořechovou náplní budete potřebovat:
- 2 velká jablka,
- 20 g mandlí,
- 20 g vlašských ořechů,
- 10 g erythritolu.
Začneme tím, že odkrojíme malou část jablka a odstraníme semínka. Poté je třeba vydlabat dužinu a vytvořit v jablku kapsičku na náplň.
Vlašské ořechy a mandle jemně nasekáme, totéž uděláme s dužinou vyňatou z jablka. Nasekané ořechy, dužinu a erythritol smícháme dohromady. Podle chuti můžete k vlašským ořechům přidat i jiné, oblíbené ořechy.
Plníme kapsy v jablkách náplní, poté jablka pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů. Doba pečení je asi 20 minut.