Přeskočit na obsah

Místo kuřete přidávám játra. Neoblíbená část chutná jako kebab

Játra nemusí být vždy podávána s jablky a cibulí. Někdy stojí za to vyzkoušet neobvyklé kombinace, které mohou zcela změnit chuť tohoto kontroverzního masa. Dvě ingredience mu dodávají novou chuť.

Pokud si myslíte, že nemáte rádi kuřecí játra, tento recept s velkou pravděpodobností změní váš názor. Přidání koření gyros/kebab dodává jemnému masu zcela nový, pikantní a aromatický charakter, který překvapivě připomíná orientální fast food. Toto jídlo je nejen rychlé a jednoduché, ale také mimořádně lehké, protože se připravuje bez přidání tuku. Možná byla vaše nechuť k játrům dosud jen zdánlivá.

Místo kuřete přidávám játra. Neoblíbená část chutná jako kebab

Stir-fry s krkem a lahodnými omáčkami si podmaní každé chuťové buňky

Játra v kebabovém koření

Tento recept rozptýlil mýty o játrech u mnoha lidí. Marináda na bázi přírodního jogurtu a intenzivního koření gyros obaluje maso, chrání ho před vysycháním a dodává mu neuvěřitelnou orientální vůni. Už během dušení na pánvi se kuchyně naplní vůní, která vás určitě přiměje ochutnat toto jídlo.

Pamatujte, že játra je třeba solit až po smažení. V opačném případě mohou být tuhá a nechutná. Předběžné namáčení v mléce je naopak udělá jemná a měkká.

Ingredience:

  • 400 g kuřecích jater,
  • mléko na namáčení,
  • 2 lžíce přírodního jogurtu,
  • 1 lžička koření na gyros nebo kebab,
  • půlka cibule,
  • sůl podle chuti.

Způsob přípravy:

Místo kuřete přidávám játra. Neoblíbená část chutná jako kebab

  1. Játra zalijte mlékem nebo vodou tak, aby byla zcela pokryta. Nechte 2-3 hodiny odstát.
  2. Po namočení slijte tekutinu a játra opláchněte pod tekoucí vodou. Odstraňte všechny žilky, sliz a nevzhledné kousky a poté nakrájejte na poměrně velké kousky.
  3. K očištěné játře přidejte přírodní jogurt a koření gyros. Pečlivě promíchejte a ujistěte se, že každý kousek je pokryt jogurtovou marinádou.
  4. Očistěte cibuli a nakrájejte ji na půlkroužky.
  5. Rozpalte pánev – nejlépe teflonovou nebo jinou, která umožňuje smažení bez tuku. Pokud se pokrm přichytává, můžete použít trochu oleje.
  6. Vložte maso spolu s jogurtovou marinádou a cibulí na rozžhavenou pánev.
  7. Trochu osmažte.
  8. Poté trochu snižte výkon plotýnky a duste bez pokličky asi 5 minut. Játra ztuhnou a cibule změkne.
  9. Až budou játra hotová, vypněte oheň.
  10. Obsah pánve rovnoměrně rozložte a nechte 1-2 minuty, aby maso prošlo a bylo dokonale křupavé.
  11. Přidejte sůl podle chuti.

Játra po kebabsku a po gyrosu se skvěle hodí k bramborám. Můžete je také podávat s hranolky a zelným salátem nebo je použít jako náplň do hamburgerů místo hovězího masa. Dobrou chuť!