Přeskočit na obsah

Dopřejte si rolky ze cukety a ovesných vloček

Tyto rolky ze cukety a ovesných vloček prostě dělají radost. Vyzkoušejte je hned teď!

Pokud hledáte nový kreativní recept na cukety, které leží ve vaší ledničce, určitě vyzkoušejte tyto rolky z cukety a ovesných vloček. Je to lahodně pikantní předkrm, který lze podávat na různé způsoby. Ať už jako předkrm při sledování filmu, křupavý aperitiv nebo chutnou přílohu k čerstvému salátu. Přesvědčte se sami o těchto malých delikatesách.

Rolky z cukety a ovesných vloček se připravují velmi rychle

I když nám teď počasí trochu kazí radost, jsme uprostřed léta. A to znamená v ideálním případě nejen léto, slunce a sluneční paprsky, ale také sezónu chutného ovoce a rozmanité zeleniny. Současnou hvězdou je cuketa.

A protože tuto krásnou zeleninu nyní seženete všude, je potřeba neméně velký výběr kreativních receptů. Tyto křupavé rolky z cukety a ovesných vloček jsou přesně to, co potřebujete, a určitě vám budou chutnat. Jsou jednoduché a rychlé na přípravu a představují skvělý nový způsob, jak si vychutnat sezónní zeleninu.

Dopřejte si rolky ze cukety a ovesných vloček

Základem jsou cukety, mrkev a brambory. Díky vejcím a drceným ovesným vločkám, které spojují ingredience, jsou nejen chutné, ale také dlouho sytí. Ovesné vločky nejenže jídlo více zasytí, ale také mu dodávají lehkou ořechovou chuť.

Ale rolky z cukety a ovesných vloček nejsou jen jídlo pro domácí stůl. Lze je snadno zabalit a vzít s sebou na svačinu do práce nebo na cestu. Ideálně se k nim hodí omáčka, jejíž recept je také uveden v receptu a kterou lze připravit za pár minut.

Rolky z cukety a ovesných vloček

Ingredience

Na rolky:

  • 1 střední cuketa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 malá mrkev
  • 1 střední brambor
  • 1 hrst mladého špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g jemných ovesných vloček
  • 2 vejce velikosti M
  • 100 g strouhaného sýra
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky sušených provensálských bylinek
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2-3 lžíce pšeničné mouky
  • trochu rostlinného oleje na smažení

Na omáčku:

  • 2 lžíce crème fraîche
  • 1 lžíce majonézy
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1 čajová lžička čerstvého kopru, nasekaného

Příprava Dopřejte si rolky ze cukety a ovesných vloček

  • Cukety umyjte a odstraňte konce. Nastrouhejte je na hrubém strouhadle. Smíchejte se solí a nechte 15 minut v sítu, aby okapala přebytečná tekutina. Poté dobře vymačkejte.
  • Mezitím očistěte mrkev a brambory. Nastrouhejte je na jemné struhadlo a dejte do velké mísy. Omyjte špenát, osušte, nakrájejte na jemno a přidejte do mísy.
  • Očistěte česnek a rozdrťte ho pomocí Přidejte ho do mísy.
  • Do mísy přidejte nastrouhanou a vymačkanou cuketu.
  • Ovesné vločky rozmixujte pomocí mixéru nebo ponorného mixéru. Přidejte je do mísy spolu s vejci, sýrem a kořením a důkladně promíchejte. Nechte směs asi 10 minut odležet.
  • Mezitím připravte omáčku. K tomu vložte všechny ingredience do malé mísy a dobře promíchejte.
  • Poté z cuketové směsi vytvarujte malé rolky a obalte je v mouce, aby byly pokryty ze všech stran.
  • Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a rolky smažte na středním ohni asi 5 minut z každé strany, dokud nezískají zlatohnědou barvu.