Objevte recept na croissanty franzbrötchen: máslové, s vůní skořice a ideální pro příjemné chvíle. Snadné na přípravu a neodolně chutné.
Tyto franzbroaten-kruffiny kombinují to nejlepší z obou světů: máslovou chuť s nádechem skořice klasických franzbroaten a rafinovaný tvar kruffinů, které vizuálně připomínají malá umělecká díla. Jemné listové těsto, voňavá skořice a vůně z trouby dělají z tohoto pečiva zvláštní požitek, který si můžete snadno připravit doma.
Smíchejte máslo, cukr a skořici na náplň. Rozválejte těsto na pizzu a potřete ho polovinou náplně. Na vrch položte listové těsto, otočte vše a potřete druhou stranu zbývající náplní. Na vrch položte druhou vrstvu listového těsta, pevně přitlačte a nakrájejte těsto na 12 proužků. Proužky stočte, položte je na dobře vymazaný plech na muffiny a pečte asi půl hodiny.
Ihned po upečení vyndejte kruffiny z formy a nechte je vychladnout. Jen samotná lákavá vůně vám bude téct sliny a nebudete se moci dočkat, až ochutnáte první kruffin s francouzskou bulkou. Ukazují, jak zábavné může být přetvoření klasických receptů. Dobrou chuť!
Croissanty s skořicí
Ingredience
Na náplň:
- 100 g měkkého másla
- 140 g hnědého cukru
- 3 lžičky skořice
Na krufiny:
- 2 rolády listového těsta z chladicího boxu
- 1 rolka těsta na pizzu čtvercového tvaru z chladicího boxu
Příprava
- Smíchejte ingredience na náplň v misce.
- Rozválejte těsto na pizzu. Polovinu těsta potřete náplní.
- Položte jednu rolku listového těsta na vrch a otočte obě tak, aby těsto na pizzu bylo nahoře.
- Potřete vrch zbývající náplní.
- Poté položte druhý rohlík z listového těsta na vrch.
- Zahněte okraje a lehce přitlačte. Poté přitlačte celou plochu těsta, aby se všechny vrstvy těsta spojily.
- Nakrájejte těsto na 12 proužků a stočte je. Přitlačte konce.
- Formu na muffiny vymastěte máslem a do prohlubní vložte jednotlivé rolky z těsta.
- Francouzské croissanty pečte 20 minut při teplotě 220 °C (horní/spodní ohřev).
- Po upečení croissanty ihned vyjměte z formy a nechte vychladnout.