Přeskočit na obsah

Tento geniální čokoládový dort lze připravit z podmáslí. Bez mixéru, bez dlouhého čekání.

Čokoládový dort je něco, co vždy zvedne náladu. Dnes vám nabízíme velmi jednoduchý a rychlý recept. Spolu s pečením bude dezert hotový za 45 minut.

Dorty na podmáslí jsou pečivo, které je zároveň nadýchané a vlhké. Dorty, které se vždy povedou a které doporučujeme i začínajícím domácím cukrářům. Čokoládový dort na podmáslí je mimořádně chutný dezert a je těžké uvěřit, že k jeho přípravě potřebujete tak málo. Je to jakýsi „záchranný“ dort: když chcete rychle a bez námahy něco sladkého, aby vám to zlepšilo náladu.

Tento geniální čokoládový dort lze připravit z podmáslí. Bez mixéru, bez dlouhého čekání.

Jak připravit čokoládové těsto na podmáslí?

K přípravě tohoto těsta nepotřebujete mixér: stačí dvě misky a vidlička nebo metla na míchání. Je však jedna velmi důležitá věc: všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. To znamená, že vejce a podmáslí je třeba předem vyndat z ledničky. Alternativně můžete podmáslí ohřát tak, že na chvíli ponoříte obal do teplé vody.

Do těsta přidáme vanilkový cukr nebo cukr s vanilkou, ale podle chuti můžeme přidat i jiné aromatické přísady. Může to být například pomerančová kůra nebo koření (například skořice nebo zázvorové koření).

Recept: Čokoládové těsto na podmáslí

Jednoduchý recept na těsto.

Ingredience

  • 240 ml podmáslí
  • 4 vejce
  • 150 ml oleje
  • 80 ml teplé kávy
  • 250 g pšeničné mouky
  • 50 g kakaa
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 čajová lžička sody
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva

Tento geniální čokoládový dort lze připravit z podmáslí. Bez mixéru, bez dlouhého čekání.

Způsob přípravy

Příprava suchých ingrediencí. V jedné misce smíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva, sodou, cukrem a vanilkovým cukrem.

Příprava tekutých ingrediencí. V druhé misce smíchejte tekuté ingredience. Nejprve smíchejte (do homogenní hmoty) vejce, podmáslí a máslo. Na konci přidejte teplou kávu a dobře promíchejte.

Pečení těsta. K tekutým ingrediencím přidejte suché a promíchejte do hladka. Těsto přelijte do formy vyložené pečícím papírem. Pečte asi 30-35 minut při teplotě 180 stupňů.