Přeskočit na obsah

Listové trubičky s proteinovým krémem

Mám kuchařku z roku 1959, tento recept na trubičky a krém je z ní. Myslela jsem si, že těsto na takové trubičky musí být pouze domácí, a udělala jsem dobře – s tím z obchodu se to nedá srovnat. Na nějaké koláčky stačí i kupované, ale na trubičky se můžete pokusit udělat vlastní. Není to tak těžké!

Listové trubičky s proteinovým krémem

Co budete potřebovat?

Na těsto:

350 g pšeničné mouky

250 g studeného másla (a trochu na potření trubiček) 2 žloutky

100 g smetany ke šlehání

45 g moučkového cukru

Špetka soli

• 1 vejce na potření

Na krém:

6 bílků (asi 180 g)

240 g moučkového cukru

Lžíce vanilkové pasty nebo vanilkový lusk

Listové trubičky s proteinovým krémem

1. Příprava těsta :

Vezměte velkou misku a prosejte do ní mouku, přidejte cukr, sůl a nakrájené kousky studeného másla . Rychle uhněťte drobenku. Přidejte žloutky a smetanu ke šlehání – promíchejte, až vznikne hladké těsto, zabalte do fólie a dejte na hodinu do lednice. Těsto musí odpočinout, aby bylo správně máslové!

2. Připravíme trubičky:

Trubičky potřeme máslem. Těsto rozválíme na pomoučené ploše a nakrájíme na proužky široké asi 3–4 cm. Každý proužek navineme na trubičky tak, aby se mírně překrývaly. Dávejte pozor na konce – přitlačte je, aby držely!

3. Necháme odležet a upečeme:

Hotové rohlíčky necháme 40 minut odležet v lednici. Těsto musí být dobře vychlazené, než ho dáme do trouby. Poté troubu předehřejeme na 180 °C, rohlíčky potřeme vejcem, vyložíme na plech a pečeme dozlatova, asi 20 minut. Vůně bude neodolatelná!

4. Připravíme krém :

Do velké mísy na šlehání nasypeme cukr a vaječné bílky. Šleháme ve vodní lázni, dokud směs nezíská krásnou, hladkou, nadýchanou a hustou konzistenci (trvá to asi 10 minut).

5. Plníme a podáváme:

Krém přendáme do cukrářského sáčku a plníme vychladlé rohlíčky. Na závěr posypeme moučkovým cukrem a podáváme! Dobrou chuť!

Z uvedených ingrediencí jsem vyrobila 19 kusů, ale vše záleží na velikosti trubiček ️