Tento kuřecí guláš, připravený s krémovou omáčkou, špenátem, cherry rajčátky a parmazánem, je ideální recept, kterým můžete překvapit své hosty.
Díky své univerzálnosti je kuře jednou z ingrediencí, které vás v kuchyni nikdy nezklamou. A pokud ho doplníte smetanovou omáčkou, vznikne neodolatelné jídlo.
Tento recept na kuře splňuje všechny požadavky, které klademe na speciální recept: je snadný na přípravu, skvěle vypadá na stole a je plný chuti.

Ingredience
Pro 4 osoby
- Kuřecí prsa 4
- Sůl
- Mletý černý pepř
- Sušený oregano
- Máslo 45 g
- Olivový olej 2 lžíce
- Cherry rajčata 200 g
- Čerstvý špenát 100 g
- Tekutá smetana na vaření 200 ml
- Strouhaný parmazán 50 g
Jak připravit kuře po toskánsku
Obtížnost: snadné
- Celkový čas: 40 min
- Příprava: 5 min
- Vaření: 35 min
Nejprve nakrájíme kuřecí prsa na malé kousky a dochutíme solí, pepřem a oreganem. Cherry rajčata rozkrojíme na polovinu a odložíme stranou.
Na grilovací pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme kuřecí prsa po dobu dvou minut z každé strany. Kuře vyjmeme a odložíme stranou.
Na stejné pánvi rozpustíme máslo a přelijeme ho do hrnce, ve kterém budeme připravovat celé jídlo. Přidáme rajčata a vaříme je 5 minut na středním ohni. Přidáme špenát a vaříme 1 minutu.
Přidejte smetanu a parmazán a vařte, dokud směs nezhoustne. Přidejte kuřecí prsa, snižte teplotu na střední a vařte kuřecí prsa 15 minut.

S čím podávat kuře
Ačkoli k tomuto kuřeti můžete podávat jak pečenou zeleninu, tak bílý rýži nebo hranolky, doporučujeme podávat ho s vaším oblíbeným druhem těstovin, abyste si co nejvíce vychutnali omáčku.