Pomocí tohoto jednoduchého receptu, pro který budete potřebovat pouze cuketu, můžete připravit večeři pro celou rodinu. Tato sezónní zelenina, kterou najdete v obchodech v akci a která je nyní v nejlepší formě, může být základem pro působivou večeři, která jistě potěší celou rodinu. Můžete přidat tyto ingredience a připravit je tím nejlepším způsobem pomocí řady postupů, které nás budou provázet v nejbližších dnech a které budou nezbytné.
Nastal čas využít všechny ingredience, které máme k dispozici a které na nás mohou mít velký vliv. V nákupním košíku, který hraje stále důležitější roli, není nic lepšího, než si vychutnat tento druh surovin, které mohou mít významný vliv. Přidáme do něj veškerou chuť, kterou potřebujeme, a ještě více, pomocí řady vlastností, které mohou přinést více než jedno zcela nečekané překvapení. Nastaly časy změn a jasných sázek na večeři s celou rodinou, která vám vyrazí dech, je snadná na přípravu a je návyková.

Budete potřebovat pouze cuketu
Používání cukety v tradičních receptech v poslední době roste. Jedná se o základní ingredienci, která se z krále pyré a příloh, ve kterých chceme trochu odložit brambory, stala něčím intenzivnějším a chutnějším.
V podstatě je to změna ve způsobu pěstování a přípravy tohoto druhu suroviny, která může být rozhodující. Zcela neočekávaná situace, která nás může překvapit směsí chutí, do které se bezpochyby zamilujeme.
Není snadné připravit jídlo, které bude chutnat všem a vejde se do stále skromnějšího rozpočtu na kuchyni. Ale s trochou pozornosti z naší strany můžeme dosáhnout nemožného. Získat dobrý základ pro naši gastronomii, který se může stát tím hlavním produktem, který bude mít v těchto dnech klíčový význam.
Tento typ receptů nám pomůže vytěžit maximum z cuket, které se mohou stát naším nejlepším spojencem pro další příjemné zážitky v těchto dnech, které nás čekají.
Jednoduchý recept, který se může stát večeří pro celou rodinu
Tento recept je jedním z těch, které jste pravděpodobně jedli, pokud jste se narodili v 70. nebo 80. letech minulého století. Doma se používaly všude a jedly se s velkou chutí. Když nastala sezóna cuket nebo lilků, staly se ideálním doplňkem k jakémukoli jídlu nebo samy o sobě byly tou nejlepší volbou, kterou bylo možné naservírovat na stůl.
Dnes jsou cukety dražší, ale stále zůstávají jednou z nejlevnějších možností pro přípravu takového neobvyklého večeře. Smažení cuket v těstíčku bylo vždy variantou, která se líbí všem a kterou lze podávat jako předkrm nebo na stůl, kde vynikne každá ingredience. Nabízíme vám recept, který udělá dojem:
Recept na obalované cukety
- 2 velké cukety
- 110 g univerzální mouky
- 110 g kukuřičného škrobu
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 300 ml perlivé vody
- Olivový olej s jemnou chutí
- Sůl a pepř
- Cukety v těstíčku

Příprava
- Cukety umyjte a nakrájejte na silné plátky.
- Do mísy prosejte mouku a kukuřičný škrob přes síto, přidejte prášek do pečiva.
- Poté do směsi mouky přidejte sodu.
- Připravte si talíř s kuchyňským papírem a nalijte do nepřilnavé pánve dostatečné množství jemného olivového oleje (100 ml).
- Vidličkou namočte plátky cukety do těsta a nechte je několik sekund odležet.
- Zapněte sporák a jakmile se olej zahřeje, osmažte obalené cukety po částech, dokud nebudou zlatavě hnědé z obou stran.
Toto je pravděpodobně jeden z nejjednodušších receptů, který zaručeně uspěje. Pro některé bude tento způsob obalování nebo smažení určitých druhů zeleniny vyvolávat nezapomenutelné vzpomínky. Jsou to recepty, které tradice proměňuje v něco výjimečného, co si nemůžeme nechat ujít. Odvažte se vytvořit jeden z nejlevnějších, nejchutnějších a nejzdravějších receptů pro celou rodinu.