Víkend se blíží velkými kroky. Ještě jste nevymysleli, jaký dort podávat k nedělní odpolední kávě? Pomůžeme vám s receptem na nadýchané pečivo s vůní vanilky, které bude konkurovat klasickému cheesecaku. A co je nejdůležitější, k jeho přípravě nepotřebujete mouku. ..
K tomu, aby těsto krásně vyrostlo, nemusíte používat žádné kypřicí přísady. Cheesecake, který představujeme v tomto článku, je nadýchaný díky provzdušnění hmoty. Díky správnému šlehání ingrediencí získává nepopsatelnou lehkost. Seznamte se s jednoduchým receptem.
Obsah:
- Ingredience pro nadýchaný cheesecake bez mouky
- Recept na nadýchaný cheesecake bez mouky
Ingredience pro nadýchaný cheesecake bez mouky
Nadýchaný cheesecake bez mouky připravíme ze 7 oblíbených ingrediencí. Obvykle máme tyto produkty v kuchyni, ale pokud ne, lze je bez problémů koupit i v nejbližším obchodě.
Jak již bylo zmíněno, v tomto receptu nepoužíváme kypřicí prášek, tj. kypřicí prášek do těsta nebo jedlou sodu. Mouka také není potřeba.
Jaké ingredience potřebujete k přípravě nadýchaného cheesecaku bez mouky? Zde je seznam:
- 200 g másla 82 %;
- 200 g sýra mascarpone nebo tvarohu;
- 200 g cukru;
- 6 vajec;
- 1 lžíce citronové šťávy;
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu;
- špetka soli.
Recept na nadýchaný cheesecake bez mouky
Chcete-li připravit nadýchaný cheesecake bez mouky, nejprve rozpusťte máslo v hrnci. Nechte máslo vychladnout.
Poté oddělte bílky od žloutků a vložte je do dvou samostatných čistých suchých misek. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte je do tuhé pěny – díky tomu bude těsto lehké a nadýchané.
Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé, vzdušné hmoty a přidejte k nim vychladlé máslo, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a mascarpone nebo tvaroh zbavený přebytečné vody. Opatrně k nim přidejte bílkovou pěnu pomocí stěrky.
Přelejte připravenou hmotu do dortové formy o průměru 24 cm, vyložené pečícím papírem. Pečte cheesecake v troubě předehřáté na 160 stupňů asi 40-45 minut. Pečeně by měla být pružná, zlatohnědé barvy.
Na konci nechte dort ve formě, dokud úplně nevychladne. Poté jej vložte na několik hodin do lednice, aby vychladl.
Před podáváním je vhodné posypat nadýchaný bezlepkový cheesecake moučkovým cukrem. Můžete jej také polévat polevou z bílé nebo tmavé čokolády a ozdobit ořechy, mandlemi nebo lístky čerstvé máty.