Pečené kuřecí stehýnka jsou chutné jídlo, které lze připravit v jedné nádobě a během chvilky! Stačí smíchat několik jednoduchých ingrediencí a dát vše do trouby. Skvělá medovo-hořčičná omáčka spojuje maso a rýži. Snadno a jednoduše připravíte plnohodnotný oběd pro celou rodinu.
Ingredience
- 8 kuřecích stehen, rozdělených na holení a stehna
- 350 ml kuřecího vývaru
- 180 g rýže
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky granulovaného česneku
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
Omáčka:
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce dijonské hořčice
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky černého pepře
Postup
1 Připravte omáčku smícháním všech ingrediencí v misce do hladké pasty.
2 V samostatné misce smíchejte vývar, med, hořčici a granulovaný česnek. Dobře promíchejte, aby vznikla hladká směs.
3 Vymastěte žáruvzdornou nádobu máslem nebo rostlinným olejem. Nasypte do něj rýži a zalijte směsí vývaru. Promíchejte.
4 Na vrch položte kuřecí stehna a křídla. Maso posypte solí a pepřem.
5 Formu zakryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů Celsia a pečte 25 minut. Po uplynutí této doby odstraňte fólii, vyjměte kuře a rýži lehce promíchejte.
6 Kuře potřete předem připravenou omáčkou a vraťte zpět na rýži. Vložte formu do trouby a pečte dalších 10-15 minut bez zakrytí.
7 Během posledních 3 minut můžete zapnout funkci opékání.
8 Pečené kuřecí stehýnka podávejte ihned po upečení, teplé, nejlépe s lehkým salátem.