Často vaříte mléčnou kaši nebo mléčný rýžový pokrm, nebo ohříváte mléko na sporáku? Stalo se vám někdy, že se mléko přelilo nebo dokonce připálilo? Tomuto nepříjemnému jevu lze snadno zabránit pomocí jednoduchého triku!
Mléko je nejen chutné, ale také zdravé a je jednou z nejdůležitějších ingrediencí při přípravě mnoha dezertů. Mléko je důležitou složkou jednoduchých sladkostí, jako je horká čokoláda nebo mléčná kaše, a nepostradatelnou součástí klasických dezertů, jako je krémový dezert nebo fantastický dort. Mléko se často vaří pro přípravu krémů a pokud ho nesledujete, může snadno přeteče nebo dokonce připálit. Tomu se však dá zabránit pomocí jednoduchého triku.

Jak zabránit převaření mléka při přípravě krému nebo pudinku
Kdokoli někdy vařil mléčnou kaši, domácí pudink nebo krém na dort, ví, že mléko může v mžiku převařit z hrnce a dokonce se připálit nejen na dně hrnce, ale i na sporáku. To vede nejen k nepořádku, ale i k nepříjemnostem, kterým se dá snadno zabránit díky geniálnímu triku!
Ti, kdo vaří mléčnou kaši, mléčné rizoto nebo krém, by měli opláchnout konvici nebo použitý hrnec studenou vodou. Nalijte do něj mléko a začněte vařit. Tento trik pomáhá zabránit přetečení mléka během vaření. Samozřejmě ani v tomto případě nesmíte mléko nechat bez dozoru, a pokud si všimnete, že začíná vřít a stoupat k okraji hrnce, snižte teplotu.
Pomocí tohoto kuchyňského triku můžete také zabránit připálení vařeného mléka nebo pudinku.

Máte chuť na mléčnou kaši?
Mléčná kaše vyvolává u všech lásku a nostalgii, protože se pravidelně objevovala v jídelníčku mateřských škol, základních škol a samozřejmě u babičky. Je to jednoduché, rychle připravené a velmi levné jídlo, na které potřebujete pouze mléko, krupici, cukr a kakaový prášek. Samozřejmě můžete přidat smetanu, kondenzované mléko, hodně másla a vanilkové aroma (nebo vanilkový cukr), ale klasický recept na jídlo zůstává pro všechny mléčnou kaší s velkým M.