Jedná se o typické jídlo, které chutná obzvláště dobře v podzimních dnech. Pečená kapusta má tu výhodu, že její příprava není složitá a výsledek je prostě božský.

Pečená zelí je chutná a zdravá, protože zelí je samo o sobě velmi výživná zelenina, která se dobře kombinuje s různými ingrediencemi. Než vám ukážeme nejlepší recepty, podívejme se, proč je dobré jíst zelí pravidelně.
Proč je pečená kapusta velmi zdravá
Mnoho lidí nemá rádo kapustu, ale ve skutečnosti je to velmi cenná zelenina: je bohatá na vitamíny (zejména vitamíny A, C a K) a minerály (vápník, draslík, hořčík), které podporují zdraví kostí a imunitního systému. Je bohatá na antioxidanty, které mohou pomoci snížit zánět a chránit buňky. Obsahuje také značné množství vlákniny, která podporuje trávení, snižuje hladinu cholesterolu a může pomoci regulovat hladinu cukru v krvi. Tolik pozitivních vlastností je dostatečným důvodem k tomu, abyste ji konzumovali pravidelně, a jak ji snadněji zařadit do jídelníčku rodiny než ve formě zapečeného jídla? Zapečené pokrmy z kapusty jsou rozmanité, chutné a výživné, takže jsou skvělým nápadem, pokud chcete připravit sytý, ale zdravý oběd.

Představujeme vám 5 nejlepších receptů na pečenou kapustu!
- Jednoduchá pečená kapusta
- Pečená kapusta se čtyřmi druhy sýra
- Pečená kapusta po frankfurtském způsobu
- Pečená kapusta bez laktózy a lepku
- Pečená kapusta s kukuřicí