Přeskočit na obsah

Božský recept na kuřecí prsa: prozradíme vám tajemství, díky kterému jsou tak lahodná – celá rodina bude nadšená

Kuřecí prsa posypaná smaženými houbami, šunkou a sýrem, vše zapečené do lákavé zlatohnědé barvy. Mmm, lahodné. Je to jako dobrá pizza s našimi oblíbenými ingrediencemi. Můžeme experimentovat s různými variantami, ale tato kombinace je nejchutnější a nejlahodnější. To platí i pro maso.

Samozřejmě je možné připravit i z vepřového masa, dokonce to byl původní recept, ale dnes více dbáme na stav svého srdce a cév, proto místo tučného červeného masa volíme kuřecí prsa, která jsou bohatá na bílkoviny. Toto rozhodnutí je také velmi praktické z toho hlediska, že kuřecí prsa se připravují mnohem rychleji a s největší pravděpodobností nebudou suchá a tuhá.

Božský recept na kuřecí prsa: prozradíme vám tajemství, díky kterému jsou tak lahodná – celá rodina bude nadšená
kuřecí prsa

Jedná se tedy o opravdu spolehlivé jídlo pro začátečníky. K jeho přípravě nejsou zapotřebí žádné speciální technické znalosti ani těžko dostupné ingredience.

Kuřecí prsa

Možná je to jednoduché jídlo, ale přesto stojí za to věnovat pozornost kvalitě ingrediencí.

Ingredience

  • celá kuřecí prsa
  • půl kila hub (žampiony nebo šampinyony, ale samozřejmě i jiné)
  • 200 g salámu
  • 200 g sýra edam, tilsiter, gouda nebo trappista
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce oleje
Božský recept na kuřecí prsa: prozradíme vám tajemství, díky kterému jsou tak lahodná – celá rodina bude nadšená
kuřecí prsa

Příprava

  1. Kuřecí prsa rozkrojíme tak, aby z každé poloviny vznikl jeden velký a tenký kus. Tento kus rozkrojíme na polovinu, aby vznikly dva kusy, takže celkem budeme mít čtyři kusy masa.
  2. Osolíme, opepříme a poté osmažíme z obou stran na pánvi na oleji. Jedna (tenčí) polovina kuřecí prsa se rozpadne, proto ji na pánvi vyrovnáme tak, aby se kousky masa spojily do jednoho kusu.
  3. Když maso lehce zezlátne, vyjmeme ho a odložíme stranou.
  4. Houby umyjte (kloboučky není třeba odstraňovat) a nakrájejte na plátky o tloušťce 2–3 mm, které poté osmažte na pánvi s kuřetem v několika dávkách. Možná bude třeba přidat trochu oleje. Cílem je osmažit, proto na pánev nedávejte příliš mnoho najednou a nemíchejte příliš často, ale nastavte vysokou teplotu! Osolte.
  5. Až bude vše hotové, zapněte troubu na 180 stupňů. Položte kuřecí prsa na žáruvzdorný nádobí, rovnoměrně na ně rozložte houby, šunku a strouhaný sýr a vložte do trouby na 10 minut nebo dokud sýr na povrchu nezíská krásnou barvu.

Jako přílohu můžete přidat brambory nebo rýži, ale podle mého názoru stačí jednoduchý zelený salát.