Přeskočit na obsah

Bezcukrové sušenky

Křupavé ovesné vločky, sladké rozinky a špetka koření – vaše chuťové buňky si je zaručeně zamilují. A navíc bez cukru!

Bezcukrové ovesné sušenky jsou jednou z nejlepších možností, když máte chuť na svačinu, protože jsou nejen křupavé a chutné, ale díky vláknině obsažené v ovsu se také pomaleji vstřebávají, takže pocit sytosti vydrží déle. Kromě toho nezpůsobují prudké výkyvy hladiny cukru v krvi, za což si zaslouží další body!

Skvěle se hodí k snídani s kávou nebo čajem, ale můžete si také dát jeden nebo dva před tréninkem, pokud potřebujete trochu energie!

Bezcukrové sušenky
Bezcukrové sušenky

Ingredience

Na 12–15 sušenek budete potřebovat

100 g ovesných vloček

(rozpustných)

90 g celozrnné pšeničné mouky

1,5 čajové lžičky prášku do pečiva

1,5 čajové lžičky mleté skořice

28 g másla

1 vejce

100 ml agávového sirupu

40 g rozinek

1 špetka soli

Příprava

  1. Pro přípravu bezcukrových ovesných sušenek odměřte do mísy kuchyňského robota ovesné vločky, celozrnnou pšeničnou mouku, prášek do pečiva a skořici a vše promíchejte.
  2. Poté přidejte máslo, vejce, agávový sirup, rozinky a sůl.
  3. Míchejte, dokud nevznikne homogenní hmota.
  4. Z hmoty vytvarujte malé kuličky a rozložte je na plech vyložený pečícím papírem, asi 3 cm od sebe.
  5. Lehce je stlačte, aby byly ploché, a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 10 minut.
  6. Nechte je úplně vychladnout, než je sundáte z plechu a začnete jíst.
Bezcukrové sušenky
Bezcukrové sušenky

Bezcukrové ovesné sušenky jsou skvělé samy o sobě, ale mohou také sloužit jako základ pro dezerty. Lze je použít jako základ pro tvarohový dort, vrstvit do sklenic se smetanou nebo posypat jogurtem, kde mu dodají příjemnou křupavost. Ať už jde o snídani, svačinu nebo pohoštění hostů, tyto sušenky se hodí vždy a v každé situaci.