Už dlouho víme, že u tohoto dezertu neexistuje pojem „nejchutnější“. Palačinky jsou pochoutka, kterou každý připravuje tak, jak chutná jemu a jeho rodině, což znamená, že existuje mnoho různých způsobů přípravy. Nicméně není na škodu čas od času experimentovat a místo osvědčených receptů vyzkoušet něco nového. Nyní například doporučujeme palačinky obohacené pudinkovým práškem – věřte, stojí to za vyzkoušení!
Pudinkový prášek je „tajná přísada“, díky které budou palačinky ještě chutnější a jemnější a dodá těstu další chuť.

Nejchutnější palačinky: proč je dobré přidávat do těsta pudinkový prášek
- Těsto bude jemnější a měkčí
Pudinkový prášek pomáhá učinit těsto na palačinky lehčím a měkčím, protože škrob, který je součástí pudinkového prášku, přispívá k vytvoření jemnější struktury. Díky tomu budou palačinky hedvábnější a méně gumové.
- Výsledek bude mít obzvláště příjemnou chuť
Použitý pudinkový prášek má vanilkovou nebo čokoládovou příchuť, která palačinkám dodává zvláštní, lahodnou chuť, aniž by v těstě dominovala. To je obzvláště dobré, pokud se palačinky podávají s vanilkovou, čokoládovou nebo jinou krémovou náplní a vhodným ovocem.
- Palačinky budou mít krásnou barvu
Například vanilkový pudinkový prášek dodává palačinkám světlejší, zlatavou barvu, která je z estetického hlediska atraktivnější.
- Budou mít krémovější konzistenci
Pudinkový prášek přispívá ke krémovosti těsta, což je patrné nejen na chuti, ale i na konzistenci.
Ingredience na palačinky s pudinkem:
- 3 vejce
- 200 ml mléka
- 200 ml perlivé vody
- 2 lžíce cukru
- 5 lžic pšeničné mouky
- 2 balení pudinkového prášku (podle chuti)
- 2 lžíce rozpuštěného másla

Příprava
- Ve velké míse smíchejte vejce, mléko, vodu a cukr.
- V samostatné míse prosejte mouku, přidejte dvě balení pudinkového prášku a smíchejte s tekutými ingrediencemi.
- Na konci přidejte rozpuštěné máslo a nechte těsto odpočinout asi 10 minut.
- Pánev potřete tukem a palačinky upečte obvyklým způsobem.
Pudinkové palačinky můžete jíst s čímkoli: tvaroh, skořice, čokoládová poleva, vanilková poleva, džem, arašídové máslo, smetana a čerstvé ovoce se k nim skvěle hodí.