Přeskočit na obsah

Recept na nokedli, oblíbené jídlo vnoučat

Recept na nokedli, oblíbené jídlo vnoučat
nokedli
  1. Do velké mísy prosejte mouku, přidejte dvě vejce, posypte solí a postupně přidávejte vodu, neustále míchejte, aby se nevytvořily hrudky.
  2. Těsto by mělo mít hustou konzistenci, podobnou těstu na palačinky.
  3. Mezitím postavte na sporák velký hrnec s osolenou vodou a jakmile začne vřít, nakrájejte těsto pomocí nožů na nokedy.
  4. Když nokedy vyplavou na povrch, vařte je ještě 1 minutu, poté vodu slijte, opláchněte studenou vodou a odložte stranou.
  5. Poté nakrájejte slaninu na malé kostičky a osmažte ji na pánvi do křupava. Až získá krásnou červenou barvu, vyjměte ji a na stejném tuku lehce osmažte tenké plátky klobásy.
  6. Vejce uvařte v malém hrnci natvrdo, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  7. Do žáruvzdorné, olejem vymazané zapékací formy začneme vrstvit: na dno dáme vrstvu nokdelků, pokapeme malým množstvím oleje nebo tuku ze slaniny, posypeme slaninou, plátky salámu, vařenými vejci a polijeme smetanou.
  8. Takto vrstvy skládáme, dokud nedojdou ingredience!
  9. Na vrch dáme zakysanou smetanu a 100 g strouhaného sýra.
  10. Dáme do předehřáté trouby (180 °C) a pečeme, dokud povrch nezíská krásnou zlatavou barvu a sýr nezíská zlatohnědý odstín, což trvá přibližně 20–25 minut.
  11. Jakmile je jídlo hotové, podávejte ho ještě teplé, s čerstvým salátem nebo nakládanou zeleninou.
Recept na nokedli, oblíbené jídlo vnoučat
nokedli

Dobrou chuť!