Rychlé a jednoduché: smažená cibule z fritézy s horkým vzduchem je hotová za pár minut a obsahuje méně tuku než při tradiční přípravě.
Co by byly hot dogy nebo slavné sýrové špecle bez křupavé smažené cibule jako přílohy? Tyto delikatesy by určitě nebyly tak chutné. Ale co když chcete spontánně něco uvařit a doma nemáte křupavou cibuli? Žádný problém, s naším receptem už ho nebudete muset kupovat, můžete si ho snadno připravit sami ve fritéze s horkým vzduchem.
Obzvláště křupavý: smažený cibulový příloh z horkovzdušné fritézy
Smažený cibulový příloh je více než jen křupavá příloha. Díky své lahodné křupavosti a pikantní chuti dodává jídlům, jako jsou tradiční sýrové špecle, vynikající chuť. Tradičně se cibule smaží v dostatečném množství tuku, dokud není křupavá a zlatohnědá. Ale dá se to udělat i trochu zdravěji, s použitím mnohem menšího množství oleje. Předpokládá se, že máte doma fritézu s horkým vzduchem.

Na smaženou cibuli z fritézy s horkým vzduchem budete potřebovat pouze šest ingrediencí. Kupte si čerstvou velkou cibuli, rostlinný olej bez příchuti, koření (papriku, sůl a pepř) a mouku. Většinu z toho pravděpodobně již máte ve spíži.
Aby byla cibule opravdu křupavá, nejprve ji nakrájejte na půlkroužky a poté obalte ve směsi mouky, soli, pepře a papriky. Cibule musí být zcela pokryta moukou.
Poté přidejte trochu oleje, dobře promíchejte a rozložte cibuli do košíku fritézy tak, aby mezi kousky byl prostor. Smažte je asi deset až dvanáct minut a v polovině přípravy košík dobře protřepejte. Možná budete potřebovat několik cyklů, aby se cibule propečla celá. Poté ji nechte vychladnout a uložte do vzduchotěsné nádoby.
Smažená cibule z fritézy s horkým vzduchem
Doba přípravy 10 minut .
Doba vaření 12 minut.
Celková doba 22 minut.
Porce 4
Ingredience
- 3 velké cibule
- 3 lžíce mouky
- 2 lžíce neutrálního rostlinného oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky sladkého pepře

Příprava
- Cibuli očistěte, rozkrojte na polovinu a ostrým nožem nakrájejte na půlky.
- Do misky nasypte mouku, sůl, pepř a papriku a vše dobře promíchejte. Přidejte půlky cibulových kroužků a vše důkladně promíchejte, aby byla cibule zcela pokryta moukou.
- Přidejte olej a znovu vše promíchejte.
- Fritézu předehřejte na 180 °C.
- Cibulové kroužky rozložte do košíku fritézy tak, aby byly od sebe vzdálené, a smažte je 10–12 minut. V polovině přípravy košík dobře protřepejte, aby se cibule smažila rovnoměrně.
- Vyjměte košík, až bude cibule zlatohnědá a křupavá, a nechte ji úplně vychladnout.