Jaký je tajemství nejlepších jablečných muffinů? Vaše horkovzdušná fritéza! Zjistěte, jak je rychle a dokonale připravit.
Muffiny jsou vždy oblíbené, protože se rychle připravují, jsou praktické a prostě vynikající. A pokud jsou navíc z horkovzdušné fritézy, tím lépe. Ukážeme vám, jak snadno upéct šťavnaté jablečné muffiny v horkovzdušné fritéze.
Rychlý recept na jablečné muffiny z horkovzdušné fritézy
Lákavá vůně skořice a čerstvě upečených jablek naplní vaši kuchyni a vykouzlí úsměv na vaší tváři.
Na tyto malé koláčky budete potřebovat jen několik ingrediencí, z nichž většinu pravděpodobně již máte ve své spíži. Těsto smícháme z mouky, másla nebo margarínu, prášku do pečiva, jednoho vejce a cukru. Poté nakrájíme dvě jablka na malé kostičky, smícháme je s skořicovým cukrem a přidáme do těsta. Nyní naplníme 5 silikonových formiček na muffiny a vložíme je do košíku fritézy s horkým vzduchem. Už za čtvrt hodiny můžeme jablečné muffiny z horkovzdušné fritézy vyndat a vychutnat si je.

Největší výhodou pečení v horkovzdušné fritéze je bezpochyby spotřeba energie. Vzhledem k tomu, že fritézy jsou menší a rychleji se zahřívají, spotřebovávají obvykle méně elektrické energie než trouba. Kromě toho se pečivo často připravuje rychleji a fritézu obvykle není nutné předem zahřívat.
Výsledkem jsou nadýchané, šťavnaté jablečné muffiny, které si zamiluje každý. Před podáváním je nechte trochu vychladnout, abyste si nespálili jazyk. Pokud nějaké zbydou, můžete je druhý den sníst studené. Nebo je můžete na několik minut vložit zpět do fritézy s horkým vzduchem, aby se znovu mírně zahřály.
Jablečné muffiny z fritézy s horkým vzduchem
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 17 minut .
Celková doba 27 minut .
Porce 5 kusů
Kuchyňské potřeby
- Silikonové formičky na muffiny
Ingredience
- 2 malá jablka
- 1 čajová lžička skořicového cukru
- 1 vejce velikosti M
- 20 g cukru
- 40 g másla nebo margarínu
- 75 g mouky
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1 špetka soli

Příprava
- Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Smíchejte je v misce s hnědým cukrem a odložte stranou.
- Vejce rozšlehejte s cukrem a máslem do pěny. Postupně přidávejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Těsto dobře promíchejte.
- Na závěr přidejte kousky jablek a těsto rozlijte do formiček na muffiny.
- Vložte je do košíku fritézy a pečte jablečné muffiny 15–17 minut při 160 °C. Pomocí špejle zkontrolujte, zda jsou upečené.