Nabízíme vám tři nápady na začátek školního roku, které vám mohou pomoci v každodenním životě, pokud chcete připravit rychlou a vydatnou snídani.
Vejce by nikdy neměla chybět v snídani: jako hlavní ingredienci jsme vybrali snadno stravitelná vařená vejce, která jsme doplnili semínky, ovocem a pomalu stravitelnými celozrnnými sušenkami.
Zůstali jsme věrní klasice a připravili jsme také teplý sendvič se salámem a sýrem, ke kterému je nutné přidat zeleninu, v tomto případě koktejlové rajčátka.
Pro milovníky sladkého jsme připravili recept na pečenou ovesnou kaši, jejíž základ tvoří banán, oves a vejce. Tuto kaši můžete dochutit podle chuti jakýmikoli sezónními nebo mraženými bobulemi.
Můžete připravit hned několik variant, protože v uzavřené nádobě se uchovává 1–2 dny.

Nápady na školní snídani
Ingredience –+ na osobu
Vejce k snídani:
- 2 vařená vejce
- 4 celozrnné sušenky
- 1 jablko
- 20 g sušenek
Teplý sendvič:
- 2 plátky chleba
- 3 plátky pepřového salámu
- 50 g trapistického sýra
- 2 lžíce másla
- 50 g koktejlových rajčat
Smažená ovesná kaše:
- 40 g ovesných vloček
- 1 banán
- 1 lžíce medu
- 1 lžička skořice
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 vejce
- několik jahod
Příprava:
Vejce k snídani
Vejce uvaříme natvrdo v osolené vodě: 8 minut po uvaření je sundáme z ohně. Vodu slijeme, zalijeme studenou vodou, necháme vychladnout a oloupeme.
Jablko umyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
Jablko, vejce, sušenky a studentskou pochoutku vložíme do krabice.
Teplý sendvič
Připravte chléb, zatímco se sendvičovač zahřívá. Na jeden plátek chleba položte salám, nastrouhejte na něj sýr a přikryjte druhým plátkem chleba. Obě strany sendviče potřete máslem a opékejte 4–5 minut do zlatova.
Podávejte s čerstvými koktejlovými rajčátky.

Pečená ovesná kaše
Do mísy nasypte všechny ingredience: oves, oloupané banány, prášek do pečiva, med, vejce a skořici. Směs rozmačkejte vidličkou, aby banány získaly krémovou konzistenci.
Těsto nalijte do malé skleněné formy (15×15 cm) vyložené papírem na pečení, ozdobte čerstvým nebo mraženým ovocem a pečte při 180 stupních 15–20 minut do hotova.