Přeskočit na obsah

3 rychlé nápady na snídani pro školáky: sladké a slané pochoutky

Nabízíme vám tři nápady na začátek školního roku, které vám mohou pomoci v každodenním životě, pokud chcete připravit rychlou a vydatnou snídani.

Vejce by nikdy neměla chybět v snídani: jako hlavní ingredienci jsme vybrali snadno stravitelná vařená vejce, která jsme doplnili semínky, ovocem a pomalu stravitelnými celozrnnými sušenkami.

Zůstali jsme věrní klasice a připravili jsme také teplý sendvič se salámem a sýrem, ke kterému je nutné přidat zeleninu, v tomto případě koktejlové rajčátka.

Pro milovníky sladkého jsme připravili recept na pečenou ovesnou kaši, jejíž základ tvoří banán, oves a vejce. Tuto kaši můžete dochutit podle chuti jakýmikoli sezónními nebo mraženými bobulemi.

Můžete připravit hned několik variant, protože v uzavřené nádobě se uchovává 1–2 dny.

3 rychlé nápady na snídani pro školáky: sladké a slané pochoutky
nápady na snídani

Nápady na školní snídani

Ingredience –+ na osobu

Vejce k snídani:

  • 2 vařená vejce
  • 4 celozrnné sušenky
  • 1 jablko
  • 20 g sušenek

Teplý sendvič:

  • 2 plátky chleba
  • 3 plátky pepřového salámu
  • 50 g trapistického sýra
  • 2 lžíce másla
  • 50 g koktejlových rajčat

Smažená ovesná kaše:

  • 40 g ovesných vloček
  • 1 banán
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • několik jahod

Příprava:

Vejce k snídani

Vejce uvaříme natvrdo v osolené vodě: 8 minut po uvaření je sundáme z ohně. Vodu slijeme, zalijeme studenou vodou, necháme vychladnout a oloupeme.

Jablko umyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

Jablko, vejce, sušenky a studentskou pochoutku vložíme do krabice.

Teplý sendvič

Připravte chléb, zatímco se sendvičovač zahřívá. Na jeden plátek chleba položte salám, nastrouhejte na něj sýr a přikryjte druhým plátkem chleba. Obě strany sendviče potřete máslem a opékejte 4–5 minut do zlatova.

Podávejte s čerstvými koktejlovými rajčátky.

3 rychlé nápady na snídani pro školáky: sladké a slané pochoutky
nápady na snídani

Pečená ovesná kaše

Do mísy nasypte všechny ingredience: oves, oloupané banány, prášek do pečiva, med, vejce a skořici. Směs rozmačkejte vidličkou, aby banány získaly krémovou konzistenci.

Těsto nalijte do malé skleněné formy (15×15 cm) vyložené papírem na pečení, ozdobte čerstvým nebo mraženým ovocem a pečte při 180 stupních 15–20 minut do hotova.