Připravte si krém z fety a oliv s pepřem a nechte se jím okouzlit.
Stánky s delikatesami na parkovištích supermarketů. Určitě je znáte. Prodejci s pestrou nabídkou různých delikates. Od nakládané zeleniny po plněné vinné listy s rýží a všechny ty chutné omáčky a krémy. Při pohledu na jejich sortiment se vám sbíhají sliny. Naštěstí si část tohoto pocitu můžete rychle zopakovat doma díky tomuto jednoduchému receptu na krém z fety a oliv s pepřem!
Krém z fety a oliv s paprikou udělá z každého chleba nezapomenutelný zážitek
Když jsem byla malá, vždy jsem se těšila, až se po týdenním nákupu zastavíme u jednoho z vozíků s delikatesami a budeme moci ochutnat část sortimentu, abychom se rozhodli, čím vylepšit nadcházející večeři.
Tento krém z fety a oliv s pepřem vám přesně to dá. Ať už jde o snídani, večeři, omáčku k předkrmům během filmového večera nebo na příštím pozdním letním grilování, dodá všemu lahodný středomořský nádech. Je velmi rychlý na přípravu a vyžaduje jen několik ingrediencí.

V tomto krému mícháme ingredience, které samy o sobě již představují lahodné pokušení. Feta, čerstvý sýr a jogurt tvoří mírně slanou, ale především lahodně krémovou základnu pro ostatní ingredience. Přidejte k tomu papriku, která krém zjemňuje svou jemnou sladkostí. Je však obzvláště dobrý díky krátkému pobytu v troubě. Pečený aroma mu dodává zcela jedinečnou chuť.
Olivy přidávají středomořský nádech, jarní cibulka a kapka citronové šťávy dodávají přesně tu správnou dávku svěžesti, aniž by přebily ostatní ingredience. Tuto pastu z fety, oliv a papriky si prostě zamilujete. Vychutnejte si ji na čerstvě upečeném chlebu, jako dip nebo ji přidejte k několika hroznům a datlím. Kombinace sladké a slané chuti vás nadchne. Dobrou chuť!Týdenní menu Leckerschmecker – náš informační bulletinKaždý pátek vám nabízíme chutné nápady na nadcházející týden.Přihlášením k odběru newsletteru souhlasím s reklamní smlouvou. Odběr můžete kdykoli zrušit pomocí odkazu v newsletteru.Na Leckerschmecker najdete ještě více kreativních nápadů na zajímavé pasty a omáčky. Pro ještě větší svěžest vyzkoušejte náš krém z fety a citronu. Nikdo se nemůže nabažit této omáčky z datlí a kari. Ale i klasická jídla, jako je jednoduchá zaziki, vždy vyvolávají nadšení.
Feta-olivový krém s paprikou
Doba přípravy 25 minut
Celková doba 25 minut
Porce 4
Ingredience
- 1 žlutá paprika
- 3 zelené cibule
- 60 g černých oliv
- 200 g fety
- 150 g přírodního tvarohu
- 50 g jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky sladkého pepře
- Sůl a pepř podle chuti

Příprava
- Předehřejte troubu na 220 °C (horní/spodní ohřev).
- Papriku dobře umyjte. Rozřízněte ji napůl a odstraňte semínka. Položte ji na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě asi 10 minut, dokud se na slupce neobjeví tmavé bublinky. Nechte ji trochu vychladnout a slupku odstraňte.
- Mezitím umyjte zelenou cibuli a nakrájejte ji na tenké kroužky.
- Osušte olivy, podle potřeby odstraňte pecky a nakrájejte je na velké kousky.
- Rozdrobejte fetu v misce. Přidejte smetanový sýr, jogurt, citronovou šťávu a pepř. Vše promíchejte do krémové konzistence.
- Přidejte nakrájenou zelenou cibuli a olivy. Dochuťte krém pepřem, solí a pepřem.
Tip: Nejlepší je to udělat pomocí ručního mixéru