Jakmile se listy zbarví do zlaté a červené barvy, nastává jeden z nejsladších darů podzimu: sezóna dýní. Přiznejme si, že v této době je prostě nemožné odolat této klasické kořenící směsi na dýňový koláč, která se připravuje v mžiku a ideálně se hodí k voňavému, kouřícímu koláči nebo krémové dýňové kávě.
Pokud ji uložíte do uzavíratelné nádoby, uchová si svou vůni po několik týdnů a navíc je to skvělý nápad na efektní a atraktivní gastronomický dárek.

Dýňová směs koření na koláče
Ingredience -+ lžíce
- 3 čajové lžičky mleté skořice
- 2 čajové lžičky mletého zázvoru
- 1 čajová lžička mletého hřebíčku
- 1 čajová lžička mletého nového pepře
- 1 špetka černého pepře
- Doba přípravy: 5 minut
- Doba přípravy: 5 minut

Příprava
Smíchejte ingredience v malé misce.
Směs koření přendejte do malé sklenice, kterou lze dobře uzavřít.
Tato domácí směs koření na dýňový koláč se v hermeticky uzavřené nádobě uchovává 1–2 roky, v závislosti na době použitelnosti přidaných koření.