Přeskočit na obsah

Zbyl vám včerejší vývar? Připravte z něj „nejzdravější polévku na světě“

Vývar se obvykle vaří ve velkém hrnci, takže druhý den ho zbývá hodně. Abyste tuto porci vývaru využili, vyzkoušejte recept na „nejzdravější polévku na světě“. Je snadná na přípravu, má vynikající chuť a navíc je plná živin. Je ideální pro podzimní a zimní období, proto si recept prostudujte a připravte ji při první příležitosti.

Vývar, který zbyl v hrnci, by neměl přijít nazmar, proto přichází na pomoc recept na chutnou a výživnou polévku, pro kterou je skvělým základem masový a zeleninový vývar. Je plný chuti a prospěšných vlastností, stačí ho smíchat s několika ingrediencemi a připravit „nejzdravější polévku na světě“, která se může stát novým oblíbeným jídlem vaší rodiny.

Zbyl vám včerejší vývar? Připravte z něj „nejzdravější polévku na světě“

Polévka z vývaru – chutné a zdravé řešení

Vývar je téměř povinnou součástí nedělního oběda v každé české domácnosti, ale s radostí se připravuje i v jiné dny v týdnu. Jeho chuť je vynikající a skvěle zahřeje, proto je obzvláště ceněn v chladných podzimních dnech. Obvykle po obědě v hrnci zůstane porce vývaru, proto je užitečné vědět, jak ho nevyhodit, ale využít.

Polévky z vývaru jsou způsob, jak získat zcela nové jídlo s minimálním úsilím. Kromě toho je to ekologické řešení, protože nedochází ke zkažení potravin. V této souvislosti je klasickou variantou samozřejmě příprava rajčatové polévky z vývaru, ale vhodná je také zeleninová polévka nebo krémová polévka z dýně. Zajímavým a mimořádně zdravým řešením je krémová polévka ze špenátu a kuřete, u které se stojí za to zastavit o něco déle.

Polévka se špenátem připravená na vývaru je jídlo plné zdraví a cenných ingrediencí. Vývar je zdrojem minerálů a kolagenu a špenát je opravdová bomba živin. Obsahuje vitamíny a minerály, včetně železa, kyseliny listové a vitamínu C. Tímto způsobem podporuje organismus na mnoha úrovních, pečuje o správné trávení a posiluje imunitu. Kombinace těchto ingrediencí je prostě vytvořením „nejzdravější polévky na světě“, která by měla najít své místo ve vašem jídelníčku.

Špenát na vývaru. Jak připravit krémovou polévku se špenátem a kuřecím masem?

Zbyl vám včerejší vývar? Připravte z něj „nejzdravější polévku na světě“

Včerejší vývar není zbytkem z oběda, ale základem pro ultra zdravou a chutnou polévku. Krémová konzistence, jemná chuť a zahřívací vlastnosti potěší každého. Navíc příprava takové polévky není příliš složitá, takže ji zvládnou i ti, kteří teprve začínají své dobrodružství v kuchyni.

Ingredience potřebné k přípravě krémové polévky se špenátem a kuřecím masem:

  • 750 ml vývaru
  • Kuřecí maso z vývaru
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 200 ml smetany 20 %
  • 2 brambory
  • Cibule
  • Chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • Lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Způsob přípravy:

Začněte nakrájením kuřete z vývaru na kostky. Potéosmažte v hrnci cibuli, česnek a chilli papričku. Vše promíchejte, přidejte brambory a zalijte vývarem. Vařte, dokud zelenina nezměkne. Poté přidejte špenát.

Přidejte smetanu, aby polévka zhoustla, a poté přidejte nakrájené kuře. Přidejte koření podle chuti. Na závěr můžete vše rozmixovat a podávat s krutony nebo tento krok vynechat. Dobrou chuť!