Doba přípravy: 50 min
Obtížnost: snadné

Ingredience
- 300 g červené řepy
- 300 g dýně
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 ml zeleninového vývaru
- Sůl
- Z mlýnku: pepř
- 0,5 čajové lžičky mletého koriandru
- 0,5 čajové lžičky pálivého pepře
- 4 větvičky tymiánu
- 100 g (min. 45 % tuku v sušině) fety (ovčí sýr)
- 20 g vlašských ořechů
Předehřejte troubu na 200 stupňů (horní/spodní ohřev). Očistěte červenou řepu, oloupejte ji a nakrájejte na kostky o velikosti asi 1 cm (pozor, silně barví!). Dýni umyjte, odstraňte semínka a také nakrájejte na kostky. Česnek očistěte a nakrájejte na malé kostky.
Rozpalte olej ve velké pánvi a na středním ohni za stálého míchání smažte řepu a dýni po dobu 8–9 minut. Přidejte česnek a smažte několik minut. Zalijte vývarem, přidejte sůl, pepř, koriandr a papriku.
Nalijte zeleninovou směs do zapékací misky (přibližně 20 x 30 cm). Omyjte tymián, osušte a rozložte na směs. Posypte sýrem feta. Hrubě nasekejte vlašské ořechy, posypte jimi zapékanou směs a pečte v troubě na střední úrovni přibližně 25 minut. Vyjměte z trouby a před podáváním nechte trochu vychladnout.

Nutriční hodnota na porci:
přibližně 415 kcal, 13 g bílkovin, 31 g tuku, 18 g sacharidů, 7 g vlákniny