Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: snadné

Ingredience
- 2 lilky
- 2 čajové lžičky olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 mrkev
- 2 rajčata
- 200 g (bez kůže) kuřecího prsního filé
- Sůl
- Pepř
Předehřejte troubu na 180 stupňů (horní/spodní ohřev).
Lilky umyjte, rozkrojte na polovinu a nařízněte křížem krážem. Pokapejte polovinou olivového oleje a pečte 30 minut na střední úrovni trouby.
Mezitím očistěte cibuli a česnek a nakrájejte je na malé kostičky. Mrkev a rajčata umyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky. Kuřecí prsa umyjte, osušte a také nakrájejte na kostičky.
Zbylý olivový olej zahřejte na pánvi. Osmažte na něm cibuli a česnek do sklovata. Přidejte nakrájenou mrkev a rajčata a vařte několik minut na středním ohni. Přidejte kousky kuřete a vařte za stálého míchání.
Vyjměte lilky z trouby a nechte je trochu vychladnout. Poté opatrně vyjměte dužinu a nakrájejte ji na jemné kousky. Smíchejte s malým množstvím soli a pepře, aby vznikla omáčka. Naplňte poloviny lilků omáčkou a podávejte.

Nutriční hodnota na porci:
cca 249 kcal, 7 g tuku, 17 g sacharidů, 30 g bílkovin, 8 g vlákniny