Přeskočit na obsah

Neuvěřitelný salát s křupavým kuřecím masem. Jakmile ho jednou připravíte, budete ho vařit znovu a znovu.

Salát s křupavým kuřecím masem je jedním z těch pokrmů, které jsou nejen zdravé a výživné, ale také velmi chutné. Najdete v něm šťavnaté maso v křupavém obalu, čerstvou zeleninu a výraznou omáčku. Je to ideální jídlo pro lehký oběd, večeři i večeři. Takový oběd vás nasytí a zároveň se budete cítit lehce.

Obsah:

  • Recept na salát s křupavým kuřecím filé
  • Jak připravit salát s křupavým kuřecím filé?

Chcete si dát vydatné jídlo, ale nechcete klasický oběd? Připravte si křupavé, šťavnaté kuřecí kotlety a přidejte je do salátu! Pokud do salátu přidáte také vejce nebo avokádo, které jsou bohaté na cenné živiny, budete mít zdravé jídlo. Salát s křupavým kuřecím filé je nejlepší podávat ihned. Můžete si ho ale také vzít s sebou do práce. V takovém případě přidejte salát na poslední chvíli a smíchejte ingredience s dresinkem.

Neuvěřitelný salát s křupavým kuřecím masem. Jakmile ho jednou připravíte, budete ho vařit znovu a znovu.

Recept na salát s křupavým kuřecím masem

K přípravě tohoto receptu budete potřebovat:

  • 1 kuřecí prsa (200-300 g),
  • 3 vejce,
  • 1 avokádo,
  • 1 rajče,
  • 1 červenou cibuli,
  • 100 g salátové směsi,
  • 4 lžíce olivového oleje,
  • 1½ lžíce citronové šťávy,
  • ½ lžičky medu,
  • ½ lžíce hořčice,
  • ½ lžičky koření na kuře,
  • sůl, pepř (podle chuti),
  • mouka, strouhanka (na obalování),
  • rostlinný olej (na smažení).

Hotový salát můžete podávat s bagetou.

Jak připravit salát s křupavým kuřecím filé?

Neuvěřitelný salát s křupavým kuřecím masem. Jakmile ho jednou připravíte, budete ho vařit znovu a znovu.

Kuřecí filé omyjte a očistěte. Rozřízněte ho na polovinu a opatrně naklepejte kladívkem přes potravinovou fólii. Posypte kořením na kuře. Obalte v mouce, jednom z vajec (rozbitém) a strouhance. Smažte na oleji do zlatova (asi 2 minuty z každé strany). Položte na papírový ubrousek, aby se vsákla přebytečná mastnota. Až maso vychladne, nakrájejte ho na proužky.

Zbylá 2 vejce uvařte natvrdo (8 minut od okamžiku, kdy voda začne vřít). Po uvaření je ochlaďte studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na osmičky.

Oloupejte avokádo a cibuli. Odstraňte stopku z rajčete. Nakrájejte avokádo a rajče na půlkruhy. Cibuli nakrájejte na půlkroužky.

Salát dejte do mísy. Přidejte všechny ostatní ingredience a opatrně promíchejte.

V samostatné nádobě smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, med a hořčici. Důkladně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Salát přelijte omáčkou. Podávejte ihned.