Hovězí guláš je velmi oblíbené jídlo: nyní vám nabízíme velmi vydatný recept, ve kterém se k masu přidává také mrkev a houby.
Hovězí guláš je jedno z nejklasičtějších jídel, které stojí za to vyzkoušet. Nyní vám nabízíme recept na hovězí guláš, který je sytý a velmi chutný, stojí za to ho připravit i v kotlíku.
Je také možné
Koření pro guláš je spíše typické, ale tuto linii lze ještě posílit nebo oživit středomořskými chutěmi. Pokud dáváte přednost domácím chutím, přidejte do guláše papriku a rajčata. Můžete také přidat 1-2 lžíce pikantní paprikové pasty nebo rajčatového pyré.
Z koření se k tomuto jídlu hodí rozmarýn, tymián a kmín, z hub můžete do hrnce přidat několik druhů, trochu bílých hub nebo lišek pozvedne dušené maso na zcela jinou úroveň.

Hovězí guláš s červeným vínem, řepou a houbami
Ingredience -+ na osobu
- 1 kg hovězího masa
- 3 cibule
- 4 mrkve
- 500 g hub
- trochu oleje nebo tuku
- 2 stroužky česneku
- 2 čajové lžičky papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 1 čajová lžička majoránky
- 200 ml vody
- 1 dl červeného vína
- Doba přípravy: 2 hodiny 40 minut
- Doba vaření: 25 minut

Příprava
Nejprve připravíme ingredience: maso nakrájíme na kousky libovolné velikosti, cibuli, mrkev a houby očistíme. Cibuli nakrájejte na jemno, mrkev a houby na kousky libovolné velikosti (menší nebo větší).
V hlubokém hrnci rozehřejte trochu oleje nebo tuku, přidejte připravenou cibuli a osmažte ji do sklovata. Poté přidejte nasekaný česnek a pepř. Po promíchání přidejte k cibuli maso.
Maso osmažte do zlatova, poté přidejte sůl, pepř, majoránku, zalijte vodou a červeným vínem. Zakryjte pokličkou a vařte na mírném ohni, dokud maso nezměkne (doba změkčení masa závisí na tom, na jaké kousky jsme ho nakrájeli; pokud jsou kousky větší, změkčení bude trvat déle, až 2-3 hodiny). Během změkčování masa vždy dolévejte vyvařenou tekutinu.
Když maso změkne, přidejte mrkev a houby a vařte, dokud mrkev a houby také nezměknou.