Těstoviny s houbami a kuřecím masem jsou chutným sezónním pokrmem, který je třeba připravit, když se v lese objeví první plody lesa. Lehká a krémová houbová omáčka s bylinkami a citronovou šťávou vám dlouho zůstane v paměti. Všichni členové vaší rodiny i hosté budou o tento pokrm žádat.
Ingredience
- 200 g těstovin
- 200 g masa z kuřecího prsa nebo stehna
- 200 g čerstvých lesních hub
- 200 ml smetany 36 %
- 100 ml bílého suchého vína
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce mouky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžička čerstvého rozmarýnu
- ½ lžičky černého pepře
- ½ lžičky soli
Postup
1 Uvařte těstoviny al dente v osolené vodě. Vodu slijte a ponechte ½ šálku vody, ve které se těstoviny vařily.
2 Maso umyjte a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte ho na středně velké kostky, posypte solí a pepřem a poté moukou.
3 Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a smažte kuře z obou stran asi 7 minut, poté odložte stranou.
4 Na stejné pánvi rozehřejte máslo a přidejte nakrájené lesní houby. Promíchejte a smažte na mírném ohni 5–7 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.
5 Přidejte prolisovaný česnek a rozmarýn. Smažte ještě jednu minutu.
6 Přilijte víno a omáčku vařte 2–3 minuty. Poté přilijte smetanu, promíchejte a přiveďte k mírnému varu, ale bez bublinek. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
7 Přidejte předem osmažené kuře, promíchejte a zahřívejte ještě 1–2 minuty. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte vodu, ve které se vařily těstoviny, aby získala požadovanou konzistenci.
8 Sejměte pánev z ohně a opatrně přidejte těstoviny.
9 Těstoviny s houbami podávejte horké, ihned po uvaření. Zbytky uchovávejte v lednici a spotřebujte do 2 dnů.