Přeskočit na obsah

Kuřecí guláš se zeleninou

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: snadné

Kuřecí guláš se zeleninou

Ingredience

  • 4 (asi 250 g) kuřecí stehna
  • 1 stroužek česneku
  • 1,25 l vody
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 cibule
  • 1 velký rajče
  • 2 malé brambory
  • 1 mrkev
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 40 g dlouhozrnné rýže
  • podle chuti: petržel

Kuřecí stehna očistěte a umyjte, česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.

Vodu, kuřecí stehna, sůl a česnek vložte do velkého hrnce. Přiveďte k varu a poté vařte na mírném ohni 15 minut. Mezitím sbírejte pěnu, která se tvoří na povrchu.

Mezitím očistěte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Rajče umyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Brambory oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny. Mrkev oloupejte, umyjte a nakrájejte na kolečka.

Na pánvi rozehřejte olej. Krátce na něm osmažte rýži, poté přidejte cibuli a smažte asi 2 minuty, dokud nezesklovatí. Přidejte nakrájené rajčata a duste další 2–3 minuty. Přidejte směs rýže, rajčat, mrkve a brambor do polévky a přiveďte k varu.

Vařte na mírném ohni 20–30 minut, dokud zelenina nezměkne. Polévku podávejte s jedním kuřecím stehýnkem na porci. Podle chuti ozdobte nasekanou petrželkou.

Kuřecí guláš se zeleninou

Nutriční hodnota na porci:

cca 377 kcal, 21 g tuku, 15 g sacharidů, 32 g bílkovin, 2 g vlákniny

Vhodné mimo jiné pro:

Crohnovu chorobu (při individuální snášenlivosti použitých druhů zeleniny)