Náš šnitzel s knedlíky se připravuje velmi snadno a chutná jak dospělým, tak dětem.
Na talíři se ocitnou jen ty nejchutnější ingredience: náš šnitzel s knedlíky vás zahřeje v chladných dnech.

Ingredience na 4 porce:
- 400 g masa na řízek (například vepřové nebo krůtí)
- 3 lžíce oleje
- 2 červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 masité rajčata
- 100 ml vody
- 200 g ricotty
- 500 g gnocchi, předem uvařených, z chladicího boxu
- sůl, pepř
- 100 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
- čerstvý bazalka
Na jednu porci přibližně:
- 695 kalorií
- 41 g bílkovin
- 32 g tuku
- 57 g sacharidů
Doba přípravy:
Celková doba: přibližně 45 minut
Postup:
- Nejprve maso osušte a osolte a opepřete z obou stran. Nakrájejte ho na kousky velikosti sousta, poté v pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte 2 lžíce oleje a maso opečte z každé strany. Poté ho vyjměte z pánve a odložte stranou.
- Očistěte cibuli a česnek a nakrájejte je na jemno, poté umyjte rajčata, odstraňte zelené části a hrubě odstraňte semínka. Zbývající dužinu nakrájejte na kostky.
- Zbývající olej přidejte do hrnce k zbytkům tuku z opékání a nejprve osmažte cibuli do sklovata. Nyní přidejte rajčata a česnek a promíchejte. Krátce zahřejte a poté přidejte asi 100 ml vody. Nechte vše vařit dvě minuty a poté přidejte ricottu.
- Jakmile se ricotta zahřeje, můžete přidat noky a smažené kotlety. Pečlivě promíchejte a zahřívejte po dobu deseti minut, dokud nebudou noky hotové. Dochuťte solí, pepřem a strouhaným parmazánem.
- Bazalku umyjte, osušte a nakrájejte na proužky. Přidejte k ingrediencím a ihned podávejte horké!

Je skvělé, když k přípravě chutné večeře potřebujete ušpinit jen prkénko, nůž a pánev!
Kromě toho je náš šnitzel s noky tak chutný, že si ho zamilujete, je snadný na přípravu a i v temných, chladných a deštivých dnech nám připomíná poslední dovolenou. Lepší to už být nemůže!