Přeskočit na obsah

Barevný rajčatový salát

Na porci

Energie: 305 kcal, sacharidy: 11 g, bílkoviny: 5 g, tuky: 25 g

Charakteristika receptu

  • Snadné
  • Rajčata
  • Piniové oříšky
  • Bazalka
Barevný rajčatový salát
rajčatový salát

Ingredience

Na 2 porce

  • 30 g rajčat (sušených)
  • 20 g piniových oříšků
  • 300 g rajčat
  • 100 g červených a žlutých cherry rajčat
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • Sůl
  • Pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stonky bazalky
Barevný rajčatový salát
rajčatový salát

Příprava

  1. 30 g sušených rajčat vařte 4 minuty ve vroucí vodě, poté sceďte a ponechte 4 lžíce vody, ve které se vařila. Rajčata dobře sceďte. 20 g piniových oříšků opražte na pánvi bez tuku a nechte vychladnout.
  2. Odstraňte stopky z 300 g rajčat na větvičkách a nakrájejte je na velmi tenké plátky. Oloupejte 100 g červených a žlutých cherry rajčat a rozkrojte je na poloviny. 1 červenou cibuli rozkrojte na polovinu a nakrájejte na tenké proužky.
  3. Nasekejte sušené rajčata a piniové oříšky. Smíchejte 2 lžíce bílého vinného octa, trochu soli, pepře, cukru a vody, která zbyla po vaření, přidejte 4 lžíce olivového oleje. Přidejte sušené rajčata a piniové oříšky. Odtrhněte listy ze 4 stonků bazalky, nahrubo je natrhejte a smíchejte s rajčaty, cibulí a omáčkou.