Na porci
Energie: 305 kcal, sacharidy: 11 g, bílkoviny: 5 g, tuky: 25 g
Charakteristika receptu
- Snadné
- Rajčata
- Piniové oříšky
- Bazalka

Ingredience
Na 2 porce
- 30 g rajčat (sušených)
- 20 g piniových oříšků
- 300 g rajčat
- 100 g červených a žlutých cherry rajčat
- 1 červená cibule
- 2 lžíce bílého vinného octa
- Sůl
- Pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 stonky bazalky

Příprava
- 30 g sušených rajčat vařte 4 minuty ve vroucí vodě, poté sceďte a ponechte 4 lžíce vody, ve které se vařila. Rajčata dobře sceďte. 20 g piniových oříšků opražte na pánvi bez tuku a nechte vychladnout.
- Odstraňte stopky z 300 g rajčat na větvičkách a nakrájejte je na velmi tenké plátky. Oloupejte 100 g červených a žlutých cherry rajčat a rozkrojte je na poloviny. 1 červenou cibuli rozkrojte na polovinu a nakrájejte na tenké proužky.
- Nasekejte sušené rajčata a piniové oříšky. Smíchejte 2 lžíce bílého vinného octa, trochu soli, pepře, cukru a vody, která zbyla po vaření, přidejte 4 lžíce olivového oleje. Přidejte sušené rajčata a piniové oříšky. Odtrhněte listy ze 4 stonků bazalky, nahrubo je natrhejte a smíchejte s rajčaty, cibulí a omáčkou.