Přeskočit na obsah

Voňavé hruškové palačinky se skořicí: těsto lehké jako pírko

Vzdušné a měkké voňavé těsto s aroma skořice, které oživují karamelizované hrušky, díky nimž se stává výjimečným a nebeským.

Pokud máte rádi nadýchané, lehké palačinky, zkuste je s hruškami a skořicí, budou ještě chutnější a výjimečnější a jejich vůně naplní celý byt, zatímco se pečou.

Mohou být ideálním sladkým začátkem dne: podávejte je s šálkem mléka nebo kakaa, ale hodí se také k kávě. Protože neobsahují rafinovaný cukr, ale pouze javorový sirup, nejsou příliš sladké a převládá v nich chuť zralých hrušek.

Pokud si chcete dopřát ještě větší požitek, můžete je samozřejmě dochutit javorovým sirupem, medem, čokoládovou polevou a šlehačkou.

Voňavé hruškové palačinky se skořicí: těsto lehké jako pírko
hruškové palačinky se skořicí

Hruškové palačinky s skořicí

Ingredience – na 1 porci

Hrušky:

  • 2 hrušky
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžíce vody

Těsto:

  • 160 g pšeničné mouky
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • půl čajové lžičky skořice
  • 1 špetka soli
  • 2,5 dl mléka
  • 1 vejce
  • máslo na smažení
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Doba přípravy: 20 minut
Voňavé hruškové palačinky se skořicí: těsto lehké jako pírko
hruškové palačinky se skořicí

Příprava

Hrušky důkladně umyjte a nakrájejte na malé kostičky.

Vložte je do malého hrnce spolu s vodou a javorovým sirupem a vařte na mírném ohni, dokud nezměknou a lehce nezkaramelizují. Občas promíchejte. Odstavte z ohně.

Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl.

Třetinu karamelizovaných hrušek, mléko a vejce vložte do mixéru a rozmixujte. Výslednou směs nalijte na suché ingredience a míchejte, dokud nevznikne husté těsto bez hrudek. Pokud se vám zdá příliš husté, přidejte trochu mléka.

Pánev potřete olejem, zahřejte a přidejte asi 4 lžíce těsta. Smažte asi 2 minuty, dokud se na povrchu neobjeví bublinky, pak otočte a smažte druhou stranu do zlatova.

Postup opakujte se zbývajícím těstem.

Hotové palačinky podávejte s karamelizovanými hruškami a podle chuti s javorovým sirupem.