Vzdušné a měkké voňavé těsto s aroma skořice, které oživují karamelizované hrušky, díky nimž se stává výjimečným a nebeským.
Pokud máte rádi nadýchané, lehké palačinky, zkuste je s hruškami a skořicí, budou ještě chutnější a výjimečnější a jejich vůně naplní celý byt, zatímco se pečou.
Mohou být ideálním sladkým začátkem dne: podávejte je s šálkem mléka nebo kakaa, ale hodí se také k kávě. Protože neobsahují rafinovaný cukr, ale pouze javorový sirup, nejsou příliš sladké a převládá v nich chuť zralých hrušek.
Pokud si chcete dopřát ještě větší požitek, můžete je samozřejmě dochutit javorovým sirupem, medem, čokoládovou polevou a šlehačkou.

Hruškové palačinky s skořicí
Ingredience – na 1 porci
Hrušky:
- 2 hrušky
- 2 lžíce javorového sirupu
- 3 lžíce vody
Těsto:
- 160 g pšeničné mouky
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- půl čajové lžičky skořice
- 1 špetka soli
- 2,5 dl mléka
- 1 vejce
- máslo na smažení
- Doba přípravy: 20 minut
- Doba přípravy: 20 minut

Příprava
Hrušky důkladně umyjte a nakrájejte na malé kostičky.
Vložte je do malého hrnce spolu s vodou a javorovým sirupem a vařte na mírném ohni, dokud nezměknou a lehce nezkaramelizují. Občas promíchejte. Odstavte z ohně.
Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl.
Třetinu karamelizovaných hrušek, mléko a vejce vložte do mixéru a rozmixujte. Výslednou směs nalijte na suché ingredience a míchejte, dokud nevznikne husté těsto bez hrudek. Pokud se vám zdá příliš husté, přidejte trochu mléka.
Pánev potřete olejem, zahřejte a přidejte asi 4 lžíce těsta. Smažte asi 2 minuty, dokud se na povrchu neobjeví bublinky, pak otočte a smažte druhou stranu do zlatova.
Postup opakujte se zbývajícím těstem.
Hotové palačinky podávejte s karamelizovanými hruškami a podle chuti s javorovým sirupem.