Přeskočit na obsah

Mrkvová pizza

Rychle rozválit, ozdobit barevnou zeleninou a během pečení rychle připravit salát.

Hotovo za 45 minut

Obtížnost snadné

Na porci Energie: 977 kcal, sacharidy: 65 g, bílkoviny: 15 g, tuky: 68 g

Mrkvová pizza
Mrkvová pizza

Zvláštnosti receptu

  • Mrkev
  • Salát
  • Listové těsto
  • Sýr

Ingredience

Na 2 porce

350 g svazků mrkve

5 zelených cibulek

30 g parmazánu

150 g smetany

1 balení listového těsta (270 g, chladicí vitrína)

1 srdíčko římského salátu

Mrkvová pizza
Mrkvová pizza

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 225 stupňů (konvekční trouba se nedoporučuje). Mrkev očistěte a nakrájejte na plátky o tloušťce 0,5 cm. Mrkev smíchejte na plechu vyloženém pečícím papírem se solí, pepřem a 1 lžící oleje. Zakryjte dalším listem papíru na pečení. Pečte mrkev v horké troubě na 2. roštu zdola po dobu 10 minut.
  2. Očistěte zelenou cibuli. Bílou a světle zelenou část nakrájejte šikmo na tenké kroužky. Nastrouhejte parmazán a přidejte do smetany. Rozválejte listové těsto a položte ho spolu s papírem na pečení na plech. Potřete smetanou s parmazánem. Položte na něj mrkev a zelenou cibuli. Pečte v horké troubě v dolní třetině trouby 20–25 minut.
  3. Mezitím očistěte římský salát a nakrájejte ho na tenké proužky. Smíchejte s 1 lžící octa, 1 lžící vody, solí, pepřem, 1 špetkou cukru a 2 lžícemi oleje. Vyjměte mrkvovou pizzu z trouby, nechte ji trochu vychladnout a podávejte posypanou salátem.