Přeskočit na obsah

Salát „Caesar“ s česnekovými krutony

Trik: Krutony jsme připravili z proteinového chleba.

Hotovo za 30 minut

Obtížnost snadné

Na porci Energie: 535 kcal, sacharidy: 12 g, bílkoviny: 54 g, tuky: 27 g

Salát „Caesar“ s česnekovými krutony
Salát „Caesar“

Zvláštnosti receptu

  • Salát
  • Kuřecí prsa
  • Jogurt
  • Chléb
  • Sýr

Ingredience

Na 2 porce

  • 2 mini saláty romaine
  • 2 kuřecí prsa (každé asi 150 g)
  • 4 lžíce jogurtu
  • 2 lžíce mléka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 2 plátky chleba (proteinový chléb)
  • 0,5 balení řeřichy
  • 30 g parmazánu (strouhaný)
Salát „Caesar“ s česnekovými krutony
Salát „Caesar“

Příprava

  1. Salát umyjte, osušte a nakrájejte podélně na čtvrtiny. Kuřecí prsa nakrájejte na proužky.
  2. V misce smíchejte jogurt, mléko, 1 lžíci olivového oleje a hořčici, dochuťte solí a pepřem.
  3. Česnek protlačte lisem. Chléb nakrájejte na kostky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, opražte na něm chléb a česnek po dobu 2 minut, vyjměte a nechte okapat na kuchyňském papíru. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte kuře a smažte na silném ohni po dobu 2 minut, dochuťte solí a pepřem. Natrhejte řeřichu ze záhonu.
  4. Smíchejte salátová jádra s jogurtovou omáčkou a rozložte na talíře. Na ně položte kuře, krutony a parmazán. Podávejte posypané křepelkou.