Přeskočit na obsah

Smažené vepřové kotlety s dijonskou hořčicí: pikantní marináda – záruka úspěchu

Ať už je právě sezóna grilování nebo ne, chutná marináda bezpochyby oživí každé jídlo. Nyní vám představíme recept s rozmarýnem a dijonskou hořčicí, kterým potíráme plátky vepřového masa určené na grilování.

Pravdou je, že marinádami se téměř nikdy nenabažíte. Ať už se jedná o jakékoli maso, téměř jistě najdeme koření, přísady a omáčky, které s ním vytvoří dokonalou harmonii.

Tentokrát vám představíme recept na marinádu, která se skládá pouze z pěti ingrediencí: suchého bílého vína, dijonské hořčice, medu, čerstvého rozmarýnu a několika dalších jednoduchých ingrediencí, které se kombinují s několika plátky šťavnaté vepřové kýty.

Smažené vepřové kotlety s dijonskou hořčicí: pikantní marináda – záruka úspěchu
vepřové kotlety s dijonskou hořčicí

Smažené plátky vepřového masa s dijonskou hořčicí

Ingredience -+ na porci

Na jídlo:

  • 4 plátky vepřové kýty
  • 120 g majonézy
  • 60 g dijonské hořčice
  • 0,6 dl suchého bílého vína
  • 2 lžíce medu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti

Na ozdobu:

  • 4 větvičky rozmarýnu
  • Doba přípravy: 15 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Doba marinování: 8 hodin
Smažené vepřové kotlety s dijonskou hořčicí: pikantní marináda – záruka úspěchu
vepřové kotlety s dijonskou hořčicí

Příprava:

Větvičky rozmarýnu opláchněte a nechte okapat. Listy z jedné větvičky nasekejte, ostatní odložte stranou.

Kousky vepřové kýty vložte do velkého uzavíratelného sáčku nebo misky.

Mezitím v misce smíchejte majonézu, hořčici, víno, med a nasekaný rozmarýn.

Marinádu nalijte na maso, dobře promíchejte, uzavřete nebo přikryjte a nechte 8 hodin nebo dokonce přes noc v lednici.

Před pečením předehřejte gril na střední nebo vysokou teplotu.

Vyjměte maso z marinády, osolte a opepřete z obou stran.

Maso opékejte z každé strany asi 4–5 minut, dokud nebude krásně opečené.

Po sejmutí z grilu nechte maso odpočinout asi 3–5 minut pod alobalem, aby zůstalo šťavnaté.

Při podávání ozdobte rozmarýnem a podávejte například s pečenou zeleninou, salátem nebo pečenými bramborami.