Za pár minut budete mít hotové lahodné kakaové muffiny s čokoládou, ve kterých ucítíte zvláštní aroma rumu.
Muffiny jsou efektní a velmi chutné smíšené pečivo, které lze připravit podle mnoha zajímavých receptů. Zkušení kuchaři z nich mohou dokonce připravit nádherné minicupcakes.

To je také možné
Kakaové čokoládové muffiny se snadno připravují, takže je mohou úspěšně upéct i začátečníci v kuchyni. Vrch muffinu se doporučuje ozdobit bílou polevou, například mascarpone nebo tvarohem. Pro zvláštní efekt můžete vyzkoušet recept s bílou čokoládou místo mléčné.
Kakaové čokoládové muffiny
Ingredience – na 10 kusů
- 100 g mouky
- 1 špetka soli
- 1 balíček prášku do pečiva
- 150 g cukru
- 3 lžíce kakaového prášku
- 200 g mléčné čokolády
- 3 dl mléka
- 1 dl oleje
- 1 vejce
- 2 lžíce rumu
- Doba přípravy: 20 minut
- Doba pečení: 15 minut

Příprava
Mouku prosejte do mísy a přidejte sůl, prášek do pečiva, cukr, kakao a nasekanou čokoládu.
Do jiné mísy odměřte mléko a přidejte máslo, vejce a rum. Poté přidejte moučnou směs.
Formu na muffiny vyložte papírem a nalijte do ní těsto.
Vložte muffiny do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 15–20 minut.