Domácí těsto není tak složité, jak se na první pohled může zdát, navíc je opravdu podzimní a můžeme ho udělat ještě výjimečnějším přidáním dýně.
Domácí těsto se připravuje velmi snadno, protože pro základní recept potřebujete pouze mouku, vejce, vodu a sůl. Výsledek bude mnohem výjimečnější a chutnější než jakékoli těsto z obchodu, navíc můžete směle experimentovat s tvary a velikostmi.
Nyní je doplněno základním dýňovým pyré, což z něj dělá opravdu sezónní a zajímavé jídlo.

Pro domácí těstoviny volte mouku typu 00, ale pokud máte základní ingredience, můžete směle míchat mouku durum, celozrnnou nebo jinou. Pokud chcete připravit bezvaječnou veganskou verzi, můžete použít polovinu hladké mouky a polovinu pšeničné mouky, k tomu přidejte dýňové pyré a lžíci olivového oleje.
Domácí těstoviny s dýní
Ingredience -+ na osobu
- 240 g mouky
- 120 g dýňového pyré
- 2 vejce XL
- sůl podle chuti
- Doba přípravy: 10 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Doba odležení: 30 minut

Příprava
Odměřte dýňové pyré do misky. Pokud používáte pečenou dýni, nejprve ji nakrájejte a poté pomocí ponorného mixéru rozmixujte do krémové konzistence.
Přidejte vejce, špetku soli a postupně mouku.
Těsto promíchejte, pokud je příliš měkké, přidejte další mouku.
Vytvořte kuličky, zabalte je do fólie a nechte 30 minut v lednici.
Rozkrojte je na dvě části, rozválejte na pomoučené ploše na tloušťku 1 mm, k tomu můžete použít váleček. Posypte těsto moukou, volně ho srolujte a ostrým nožem nakrájejte na proužky o tloušťce 0,5–1 cm.
Vložte do vroucí vody a vařte 3–4 minuty.