Z meruněk lze připravit mnoho chutných dezertů: tentokrát jsme pro vás připravili velmi jednoduchou a rychlou pochoutku, na kterou budete potřebovat jen několik ingrediencí, ale výsledek bude zaručeně nezapomenutelný!
Kromě toho, že meruňky jsou samy o sobě vynikající pochoutkou, jejich konzumace má řadu pozitivních účinků na naše zdraví. Mimo jiné jsou bohaté na vitamíny C, E a A, obsahují velké množství beta-karotenu, luteinu a zeaxantinu, které jsou silnými antioxidanty, pomáhají bojovat proti volným radikálům škodlivým pro náš organismus a podporují zdraví očí.
Kromě svých blahodárných vlastností jsou meruňky také velmi univerzální ingrediencí v kuchyni; lze z nich připravit šťavnaté, voňavé pečivo a dezerty. Pokud nemáte meruňky, můžete tento pokrm připravit z podzimního ovoce.

Tentokrát jsme pro vás připravili velmi jednoduchou pochoutku, která nevyžaduje mnoho přípravy, je hotová za pár minut a díky grilování z ovoce uvolňuje opravdu výjimečnou vůni. Díky medu a pistáciím můžeme ještě více zvýšit nutriční hodnotu pokrmu a semínka mu dodávají křupavou texturu, která vyvažuje krémovou a jemnou mascarpone.
Pečené meruňky
Ingredience -+ na osobu
- 6 ne příliš zralých meruněk
- 3 čajové lžičky medu
- 3 větvičky rozmarýnu
- 1 čajová lžička skořice
- 3 polévkové lžíce mascarpone
- 1 hrst pistácií
- Doba přípravy: 6 minut
- Doba vaření: 5 minut

Příprava
Rozkrojte meruňky na polovinu, odstraňte pecky a rozložte je na kus alobalu rozříznutou stranou nahoru.
Pokapejte je malým množstvím medu a posypte rozmarýnem a skořicí. Ohněte okraje alobalu, aby vznikl malý balíček, ve kterém budou ležet meruňky.
Položte balíček na již předehřátý gril a pečte broskve z obou stran po dobu 3-3 minut. Pokud nemáte gril, můžete je připravit na horké pánvi s nepřilnavým povrchem.
Mezitím dejte mascarpone do misky, míchejte, dokud nebude dostatečně krémové, a posypte polovinou pistácií.
Při podávání horkých meruněk je hojně polijte medem a posypte zbývajícími pistáciemi. Mascarpone krém podávejte vedle ovoce.
Můžete ho konzumovat jako samostatný dezert, ale také ho můžete podávat k masu nebo pečeným sýrům.