V mnoha obchodech lze koupit čerstvě upečené pečené kuře, které lze zakoupit celé nebo nakrájené na kousky. Je kořeněné, šťavnaté a chutné, stačí k němu připravit přílohu nebo nakrájet na kousky a naplnit tortillu a máte hotový rychlý oběd nebo lehkou večeři. Je však třeba mít na paměti několik věcí, abyste si vybrali to nejlepší a samozřejmě nejchutnější pečené kuře v obchodě.
Pečené kuře z obchodu je skvělá věc, protože šetří náš čas a umožňuje servírovat chutné pečené maso, které je navíc zdravější než smažený řízek nebo tučné vepřové karé. Není náhodou, že si ho mnoho lidí kupuje, protože s bramborovou kaší nebo bramborami s petrželkou, stejně jako s vařenou rýží a nakládanou zeleninou je to skvělý oběd, a zabalený v tortille s trochou salátu a omáčkou může být i vynikající večeří.
V několika obchodních řetězcích lze koupit čerstvě upečené maso, klobásy, salámy a pečeného kuře. Pokud pravidelně kupujete pečené kuře v obchodě, je užitečné vědět, na co si při výběru pečeného masa dát pozor!Při nákupu pečeného kuřete v obchodě věnujte pozornost následujícím znakůmFOTO: ZIKG / SHUTTERSTOCK

Pečené kuře z obchodu: na co si dát pozor při nákupu
Při výběru pečeného kuřete v obchodě je třeba věnovat pozornost dvěma věcem. Jednou z nich je kůže, druhou je podnos nebo obal, přesněji řečeno to, co se nachází pod pečeným kuřetem! O kvalitě pečeného kuřete hodně vypovídá stav kůže. Pokud je kůže zlatohnědá, křupavá a pevně přiléhající k masu, je téměř jisté, že maso uvnitř je šťavnaté a měkké. Pokud je kůže popraskaná nebo zvrásněná a pod ní prosvítá bílé kuřecí maso, je to známka toho, že pečené kuře bylo přepálené a vysušené.
K pečenému masu máme rádi omáčku, ale pokud je na dně obalu pečeného kuřecího masa, na podnose nebo v sáčku vlhkost, může to také znamenat, že kuře bylo přepálené a vlhkost, která měla maso udržet šťavnaté a měkké, se vypařila a vytekla.

Jak vybrat ideální pečené kuře v obchodě
Nejlepší pečené kuře z obchodu má pevnou a křupavou kůži, která zcela pokrývá maso, a nikde není vidět bílé kuřecí maso. Pod pečeným kuřetem není žádná voda ani šťáva, maximálně může být trochu vlhkosti na boku a na dně obalu, což je známkou toho, že bylo čerstvé a teplé, když se dostalo na pult. Snažte se vybrat nejteplejší pečené kuře, protože bylo upečeno jako poslední, ale pokud si chcete být jisti, které z nich je nejčerstvější, zeptejte se personálu.