Chutné těstovinové jídlo: těstoviny s parmazánovou omáčkou a hovězím masem se snadno připravují a potěší vás svou sytou venkovskou chutí.
Těstoviny jsou mým oblíbeným jídlem po náročném nebo dlouhém pracovním dni. Dodávají mi pocit tepla a bezpečí a snadno se připravují. Kromě toho je lze kombinovat prakticky s jakýmikoli ingrediencemi, takže na talíři se mohou objevovat stále nové a nové varianty. Moje aktuální oblíbené jídlo jsou těstoviny s parmazánovou omáčkou a hovězím masem.
Recept na vydatnou pastu s parmazánovou omáčkou a hovězím masem
Pasta je jedním z nejpopulárnějších základních potravin na světě. Studie ukazují, že těstoviny se pravidelně konzumují ve více než 190 zemích. Celosvětová spotřeba těstovin činí přibližně 17 milionů tun ročně.

Pro těstoviny s parmazánovou omáčkou a hovězím masem připravte jemné maso v aromatické omáčce, která se ideálně hodí k těstovinám uvařeným al dente. Pikantní sýr dodává jídlu jedinečnou chuť a zajišťuje dokonalý chuťový zážitek, díky kterému se každý kousek stává výjimečným okamžikem.
Nejprve uvařte těstoviny v dostatečném množství osolené vody al dente. Mezitím osmažte maso na oleji. Poté ho vyjměte a odložte stranou. Na stejné pánvi osmažte cibuli a česnek, přidejte smetanu a vývar. Přidejte čerstvě nastrouhaný parmazán a dochuťte omáčku kořením a bylinkami. Vraťte maso do pánve a promíchejte ho se omáčkou. Přidejte také těstoviny. Podávejte těstoviny s parmazánovou omáčkou podle chuti s přídavkem parmazánu.
Jídlo je opravdu tak chutné, jak zní. Připravte si ingredience, vytáhněte hrnec a pánev ze skříně a pusťte se do toho!
Týdenní menu pro gurmány – náš informační bulletinKaždý pátek vám nabízíme chutné nápady na příští týden.Přihlášením k odběru informačního bulletinu souhlasím s reklamní smlouvou. Odhlásit se můžete kdykoli pomocí odkazu v informačním bulletinu.Máte rádi těstoviny stejně jako já? Pak určitě vyzkoušejte naše těstoviny s medem, pepřem a kuřecím masem. Pro rychlou přípravu jídla doporučujeme One Pot Lemon Pasta – vše z jednoho hrnce s čerstvou citrusovou chutí. Nebo objevte naše krémové těstoviny v sýrové omáčce s bylinkami.
Těstoviny s parmazánovou omáčkou a hovězím masem
Doba přípravy 30 minut min.
Celková doba 30 minut min.
Porce 4
Ingredience
- 300 g těstovin
- Sůl
- 500 g hovězího masa
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 240 ml smetany
- 240 ml vývaru Zeleninový nebo hovězí vývar
- Pepř podle chuti
- 1 čajová lžička petržele

Příprava
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve velkém hrnci s dostatečným množstvím osolené vody do stavu al dente. Poté vodu slijte a 1 šálek vody z těstovin si ponechte.
- Hovězí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta.
- Rozpalte olej na pánvi a maso opékejte po dobu 5-7 minut ze všech stran. Vyjměte ho z pánve a odložte stranou.
- Očistěte cibuli a česnek a nakrájejte je na jemno.
- Poté je opékejte ve stejném oleji asi 3 minuty.
- Přidejte smetanu a vývar. Dobře promíchejte a vařte omáčku 5 minut, dokud nezhoustne.
- Přidejte nastrouhaný parmazán a míchejte, dokud se nerozpustí.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti. Nakrájejte petržel a přidejte ji do omáčky.
- Vraťte hovězí maso do pánve. Přidejte také uvařené těstoviny a vše dobře promíchejte.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin.
- Před podáváním posypte těstoviny omáčkou z parmazánu a hovězího masa a podle chuti přidejte další parmazán.