Přeskočit na obsah

Pečené avokádo plněné kozím sýrem a salsou: osvěžující předkrm

Plněné avokádo – nejstylovější grilované jídlo, které nyní zdobí kozí sýr a salsa. Jednoduché, ale elegantní a zaručeně nezapomenutelné.

O pozitivních vlastnostech avokáda snad není třeba mluvit, protože už dávno víme, že se jedná o superpotravinu. Stojí za to zařadit ho do našeho jídelníčku, ale samo o sobě má poměrně neutrální chuť, proto se dobře kombinuje se zajímavými kořeními a zeleninou.

Kdo by neměl rád křupavý toast s tlustou vrstvou avokádové pasty nebo nachos namočené v krémové, pikantní guacamole? Pokud vám to nestačí a chcete se posunout na novou úroveň a využít ho během grilovací sezóny, připravte si osvěžující salsu, hoďte avokádo na gril a ozdobte jídlo jemným kozím sýrem!

Pečené avokádo plněné kozím sýrem a salsou: osvěžující předkrm
avokádo plněné

Grilované avokádo plněné salsou

Ingredience -+ na porci

Na avokádo:

  • 2 zralá avokáda
  • 1 lžíce olivového oleje
  • šťáva z poloviny limetky
  • sůl, pepř podle chuti

Na salsu:

  • 100 g cherry rajčat
  • 80 g měkkého kozího sýra
  • 1 lžíce fialové cibule
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • čerstvá petrželka podle chuti
  • sůl, pepř podle chuti
  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba přípravy: 10 minut
Pečené avokádo plněné kozím sýrem a salsou: osvěžující předkrm
avokádo plněné

Příprava:

Avokádo rozkrojte na polovinu a odstraňte pecku. Je důležité nechat slupku. Pokapejte citronovou šťávou, aby neztmavly. Na rozkrojené poloviny naneste olivový olej, osolte a opepřete.

Opečte na rozpáleném grilu nebo v grilovací pánvi 2–3 minuty řezanou stranou dolů. Odložte stranou a nechte vychladnout.

Pro přípravu salsy smíchejte v misce nakrájená rajčata, jemně nakrájenou fialovou cibuli, olivový olej, citronovou šťávu a petržel. Osolte a opepřete podle chuti. Na závěr přidejte rozdrobený kozí sýr.

Naplňte dutinu avokáda salsou se sýrem a rajčaty.

Před podáváním můžete posypat čerstvými bylinkami nebo semínky.