Přeskočit na obsah

Hit k snídani. Připravte si místo míchaných vajec nebo vajec naměkko

Vaječné suflé s paprikou je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí něco lehkého, vzdušného a chutného místo klasických míchaných vajec nebo vajec naměkko. Toto jídlo kombinuje jemnost vajec s výraznou vůní papriky a lehkou pikantností, díky čemuž vás už první sousto příjemně překvapí.
Sladká červená paprika mu dodává šťavnatost a přirozenou sladkost, zatímco špetka chilli přidává jemný, hřejivý akcent. Jídlo je lehké, ale zároveň syté, proto se suflé hodí jak na rychlou snídani, tak na oběd v doprovodu čerstvého salátu nebo křupavého chleba.

Hit k snídani. Připravte si místo míchaných vajec nebo vajec naměkko

Vejce, která jsou základem receptu, jsou bohatá na bílkoviny a vitamíny, a přidání olivového oleje pomáhá lépe vstřebávat tuky rozpustné živiny. Koření, jako je sladká a ostrá paprika, sůl a pepř, podtrhují plnost chuti pokrmu a volitelná petržel mu dodává svěžest a barvu.

Recept na vaječné suflé s paprikou

Jedná se o rychlé a zároveň efektní jídlo, které lze připravit za pouhých několik minut a výsledek bude jako v dobré restauraci. Jak připravit vaječné suflé s paprikou?

Ingredience:

4 kuřecí vejce (200 g),
1/2 čerstvého červeného papriky (70 g),
1/2 chilli papričky (10 g),
1 lžíce olivového oleje (10 g),
sůl,
pepř,
pálivá paprika,
sladká paprika,
petržel nebo jiná zelenina (podle chuti).

Hit k snídani. Připravte si místo míchaných vajec nebo vajec naměkko

Postup přípravy:
Krok 1. Papriky umyjte, osušte a nakrájejte na malé kostičky (bez nepoživatelných částí). Chilli papričku umyjte, osušte a nakrájejte na kolečka.
Krok 2. Do vysoké nádoby, například do mísy mixéru, rozklepněte vejce. Dochuťte solí, pepřem, sladkým a ostrým pepřem. Rozšlehejte mixérem nebo kuchyňským šlehačem do hladka.
Krok 3. Poté přidejte papriku a chilli. Pečlivě promíchejte.
Krok 4. Přendejte směs do malé žáruvzdorné nádoby nebo formy. Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů Celsia. Pečte do zhoustnutí, tj. asi 15-20 minut.
Krok 5. Jezte teplé nebo studené. Pokapejte olivovým olejem a podle chuti posypte nasekanou petrželkou.