Přeskočit na obsah

Sytý podzimní salát s fazolemi a jablky: zdravý nápad na oběd

Salát, který je zároveň sytý, bohatý na bílkoviny a zároveň osvěžující. Obsahuje fazole, cizrnu a jablka.

Na talíři se snoubí jablka roppanos a luštěniny s vysokým obsahem bílkovin. Takový výživný salát je v podzimním období také skvělou volbou, ať už jako příloha, pokud o tom popřemýšlíte, a jako příloha k pečenému masu, nebo samostatně, jak vám navrhujeme.

Sytý podzimní salát s fazolemi a jablky: zdravý nápad na oběd
salát s fazolemi

Bílkoviny z černých fazolí a cizrny dodávají jablkům, uragim a kopru výbušnou svěžest.

Černé fazole lze snadno nahradit kandibabrou nebo fazolovými lusky , takže salát nikdy nebude nudný. Jablko také stojí za to vyzkoušet v hořčejší a sladší variantě, jeho chuť závisí na vašem salátu.

Sytý podzimní salát s fazolemi a jablky

Ingredience -+ dávka

  • 1 konzerva fazolí
  • 1 konzerva cizrny
  • 1 db velká jablka
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 2 lžíce olivového oleje z prvního lisování
  • 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • sůl podle chuti
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Sytý podzimní salát s fazolemi a jablky: zdravý nápad na oběd
salát s fazolemi
  • Doba přípravy: 5 minut
  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba odležení: 10 minut

Příprava:

Konzervované černé fazole a cizrnu sceďte a poté důkladně opláchněte studenou vodou. Jablko nakrájejte na malé kostičky, zelenou cibuli nakrájejte na tenké plátky, kopr nasekejte.

Ve větší míse smíchejte fazole a cizrnu, jablka, zelenou cibuli a kopr. Pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem.

Opatrně promíchejte a nechte 10 minut odležet, aby se chutě propojily.