Je pravda, že dnes lze hotové sušenky koupit téměř všude, ale křupavé zvenku a jemné uvnitř, domácí sušenky nemají ve světě konkurenci.
Sušenky, které jsou nedílnou součástí tiramisu, lze dnes koupit téměř v každém obchodě. Pokud však chcete připravit tento lahodný italský dezert z opravdu vynikajících sušenek, upečte si je doma a použijte je jako základ pro tento sladký pokrm.
K tomu budete potřebovat zcela jednoduché ingredience, jako jsou vejce, vanilkový extrakt, mouka a prášek do pečiva a samozřejmě kukuřičný škrob. A zabere vám to jen 20 minut.

Domácí sušenky
Ingredience -+ kusů
- 4 vejce
- 130 g cukru
- půl čajové lžičky vanilkového extraktu
- 120 g pšeničné mouky
- půl čajové lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- moučkový cukr
- Doba přípravy: 15 minut
- Doba pečení: 20 minut
Příprava
Vložte rošt do středu trouby. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
Vyložte plech na pečení papírem na pečení.
Rozbijte vejce do velké mísy a začněte je šlehat elektrickým mixérem, dokud se na povrchu nevytvoří měkké špičky.
Poté přidejte 2 lžíce cukru a pokračujte v šlehání, dokud nevznikne hustá a lesklá pěna.

V jiné míse mixérem rozšlehejte žloutky, vanilkový extrakt a zbývající cukr. Cílem je získat hustou a světlou hmotu, čehož dosáhnete přibližně za 2 minuty při střední rychlosti šlehání.
Pomocí stěrky opatrně přidejte polovinu vaječných bílků do vaječných žloutků.
Poté přidejte mouku, škrob a kypřicí prášek, opatrně promíchejte a přidejte zbývající vaječné bílky.
Hotový krém přendejte do cukrářského sáčku. Poté z něj vytlačte tyčinky o délce asi 7,5 cm a šířce 2,5 cm. Vzdálenost mezi nimi by měla být asi 3-5 cm.
Po vytlačení první várky sušenek je posypte moučkovým cukrem a pečte v předehřáté troubě asi 12–15 minut.
Upečené sušenky nechte vychladnout na plechu, poté je přeneste na mřížku a upečte zbytek.
Můžete je podávat samostatně, s krémy, ale také jako základ pro tiramisu.