Pokud chcete nakrmit mnoho hladových hostů na své příští oslavě, pak je tato jednoduchá polévka z trouby přesně to, co potřebujete. Necháváme naši polévku z trouby přes noc, protože tak chutná nejlépe!

Ingredience
Porce: 6
- 1000 g krůtího masa
- 2 cibule
- 330 g hrachu z konzervy
- 560 g ananasu z konzervy
- 280 g konzervovaných žampionů
- 280 g nakládaných pečených paprik
- 250 ml kari kečupu
- 250 g chilli omáčky
- 125 ml smetany na vaření (15 % tuku)
- Sůl a pepř
Jednoduchá polévka z trouby, připravená přes noc.
Osušte krůtí prsa a nakrájejte je na kostky o velikosti 2 cm. Osolte a opepřete.
Očistěte cibuli a nakrájejte ji na kousky velikosti sousta.
Maso osmažte na velké pánvi. Poté přidejte cibuli a také ji osmažte.
Přidejte žampiony, hrášek, kousky ananasu a papriku se šťávou.
Poté přidejte kari kečup a chilli omáčku. Přidejte trochu soli a pepře, vše dobře promíchejte a pečte v troubě při 200 °C horní/spodní teplotě asi 2 hodiny.
Vyjměte z trouby a nejlépe nechte přes noc pod pokličkou vychladnout a uležet.
Následující den přidejte smetanu na vaření. Polévku znovu přiveďte k varu, dochuťte kořením podle chuti a vychutnejte si ji.
Polévka z trouby: změňte ingredience
Jednoduchá polévka z trouby se opravdu připravuje během několika minut – samozřejmě proto, že se v ní používá mnoho ingrediencí z plechovek nebo konzerv. Recept můžete změnit následujícím způsobem:
Změňte zeleninu
S čerstvými ingrediencemi bude polévka samozřejmě ještě chutnější! Kromě toho můžete pro polévku z trouby použít i jiné zeleniny, například:
- rajčata
- cukety
- cukrový hrášek
- kukuřici
- pálivou papriku
- fazole
Tip: Můžete přidat několik brambor – pak nebudete potřebovat další přílohu, protože brambory dobře zasytí.

Náhrada smetany
Kuchařská smetana dodá polévce z trouby krásnou krémovou konzistenci. Existuje několik alternativ:
- smetana
- čerstvý sýr
Alternativy ke kari kečupu a chilli omáčce
Kari kečup a chilli omáčka dodávají polévce pikantní, mírně nasládlou chuť. Hotové omáčky lze nahradit rozmačkanými rajčaty, zeleninovým vývarem a několika pepřovými vločkami.
Skladování a konzervování
Správně připravená jednoduchá polévka z trouby má opravdu vynikající chuť. Pokud je to možné, měla by být skladována v chladu. V ledničce se polévka uchovává asi 2–3 dny!
Zmrazování polévky z trouby
Zbytky polévky z trouby lze také zmrazit po porcích. Tak budete mít vždy po ruce něco chutného. Zmrazená polévka z trouby se skladuje asi 3 měsíce.