Citronový džem je zázrak sám o sobě a jeho příprava je snadná.
Citronový džem vnáší do vaší kuchyně středomořskou atmosféru i v chladných měsících. Tento lehce kyselý delikates můžete natírat na toast, koláče nebo míchat s jogurtem. Je důležité použít citrony s neošetřenou slupkou. Krásně zabalené jsou také skvělým dárkem.

Citronový džem
Ingredience pro 4 osoby
- 1 kg citronů s neošetřenou slupkou
- 800 g cukru
- 500 ml vody
- Doba přípravy: 1 hodina
- Doba vaření: 15 minut
- Doba odležení: 1 den

Příprava
Citrony důkladně umyjte, abyste odstranili všechny nečistoty. Můžete je také očistit čistým kartáčem. Neloupejte je, pouze nakrájejte na kousky a nechte jeden den ve vodě. Tak budou méně hořké. Vodu je třeba vyměnit dvakrát až třikrát.
Po namočení vložte kousky do hrnce, přidejte cukr, zalijte vodou a přiveďte k varu. Jakmile začne vařit, snižte teplotu a vařte 45-60 minut, dokud nezhoustne do konzistence marmelády. Poté přelijte do sterilizovaných sklenic a nechte vychladnout při pokojové teplotě.